Πήρε το πράσινο φώς η Εφορία: Θα μπαίνει σε σπίτια και θα κάνει κατασχέσεις





Με μια γνωμοδότηση-σοκ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δίνει το πράσινο φως σε εφοριακούς να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις προκειμένου να ψάξουν να βρουν «μαύρο χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά αντικείμενα για την είσπραξη οφειλομένων.

Η απόφαση εκδόθηκε με πλειοψηφία (14-10 ψήφων) από την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ελεγκτές της εφορίας, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», θα μπορούν να κάνουν έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους με στόχο να κάνουν φορολογικούς ελέγχους αλλά και να ψάξουν για λεφτά με τα οποία θα αποπληρωθούν φόροι ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.



Οι έρευνες μπορούν να γίνονται χωρίς την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στα πρότυπα της αμερικάνικης IRS.

Σύμφωνα με το ΝΣΚ η παρουσία εισαγγελέα απαιτείται μόνο σε κατ’ οίκον έρευνα και μόνο όταν πρόκειται να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαπίστωση εγκλημάτων ή σύλληψη δράστη και την πρόληψη ή καταστολή ποινικών αδικημάτων.

Επιπλέον το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ενέκρινε και τις κατασχέσεις χρημάτων ή όποιων άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

newpost.gr
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. μη δινετε σημασια ..(ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) αλλα . θα μπαίνουν μόνο στα σπίτια των προδοτών και σάπιων πολιτων που απεσιωπησαν και συγκαλυψαν εσχατη προδοσια .Και όχι σε όσων εφαρμόζουν ενόρκως και επισήμως το αρθρο 120 . δες . κολάμε στις εισόδους των ιδιοκτησιών μας το επικυρωμενο αντιγραφο εφαρμογης του 120 που είχαμε στο ΑΤ εγκαίρως και επισήμως ενεργοποιήσει ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥς ΚΑΤΑΛΥΣΗς ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟς ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗς . ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗς ΒΟΥΛΗς ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ , ΤΟΤΕ ,ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 40 ΠΚΔ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ οι πολίτες, ενώπιον ανακριτικού υπαλλήλου , 1) ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ,2) να ζητήσουμε ( γραπτώς και ενόρκως επίσης) τα όπλα και το εθνόσημο ΚΑΙ 3)ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ώς κακούργημα και ως συνέργεια σε γενοκτονία, την παράληψη διώξεων για δικογραφία εσχάτης προδοσίας που ισχύει εις βάρος 173 βουλευτών -υπουργών , απ τις 24\11\2011 ,και 4)να πάρουμε (ο π ω σ δ ή π ο τ ε )επικυρωμένο αντίγραφο των όσων καταγγείλαμε- καταθέσαμε )Eνώ ,. όσοι πολιτες αποφεύγουν να πράξουν τα άνω , ειναι προδότες λιποτάχτες και εγκληματίες
    δες .
    ΚΑΘΩς ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97 (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ 86 ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕΛΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΑΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ).
    ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΣ, ΜΟΝΟΝ ΔΥΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 97 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ !!!ΤΕΛΟΣ,

    ΔΕς ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕς ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ*ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ , ΟΥΤΕ υπέθαλψαν (εις βάρος της πατρίδας ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . και δεν καταπάτησαν το σύνταγμα .Ενώ διεκδικούν τα 'οπλα και το εθνόσημο .. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=731829883550539&set=a.248838978516301.64058.100001706013263&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή