ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ - Ο Πουτιν ζήτησε απο όλους τους Αθηναίους μια μεγαλη



Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στους Αθηναίους


Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στους Αθηναίους

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου προέβη σε μια μάλλον ασυνήθιστη δήλωση για ξένο ηγέτη που επισκέπτεται την Ελλάδα. Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Αθηναίους για την αναστάτωση που προκάλεσε με την άφιξή του λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Αθήνας για τη θερμή υποδοχή και θα ήθελα να τους ζητήσω συγγνώμη για ορισμένα προβλήματα που ενδεχομένως τους δημιουργήσαμε, είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.

Ένας στρατός για την προστασία του Πούτιν

Ένας ολόκληρος στρατός απλώθηκε χθες στην Αθήνα καλύπτοντας κάθε γωνιά όπου μπορεί να τρυπώσει και ο παραμικρός κίνδυνος.



Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί ήταν παραταγμένοι σε εμφανή σημεία ανά 150 μέτρα. Ελεύθεροι σκοπευτές, πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ, της αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ.

Έπιασε από το αυτί τον Έλληνα πρωθυπουργό κι έβαλε το νερό στο αυλάκι

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την προσφώνησή του μιλώντας για τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες τονίζοντας ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη για την Ελλάδα εποχή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τού θύμισε με νόημα ότι τέτοιες συζητήσεις για συνεργασία είχαν ξανακάνει και πάλι στις συναντήσεις τους σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ρώσος ηγέτης ξέρει καλά τα βαρίδια του Αλέξη Τσίπρα, όπως ήξερε και αυτά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μόνο που αυτήν την φορά έχοντας ήδη προετοιμάσει το έδαφος για μια πιο συγκεκριμένη συζήτηση για επενδύσεις, έχει τουλάχιστον την απαίτηση να προχωρήσει ή να τελειώσει ολοκληρωτικά το φλερτ των επενδύσεων, γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει focus σε συγκεκριμένες συνεργασίες: Σιδηροδρομικοί σταθμοί, ενέργεια , πετρέλαια λιμάνι Θεσσαλονίκης. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και ο σιδηρόδρομος είναι ο διακαής του πόθος, καθώς θα βοηθήσει την σύνδεση με τα Βαλκάνια και κυρίως με το Άγιο Όρος...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια