Για τον Πούτιν, θα μας βοηθήσουν με το χρέος...







Είναι φανερό ότι μετά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα μας τον περασμένο Μάιο, η Ελλάδα "ισορροπεί" σε δύο στρατόπεδα, από τη μια η ΕΕ και η συμμαχία με το ΝΑΤΟ, και από την άλλη η Ρωσία που έχει εκφράσει απείρως τη στήριξη προς τη χώρα μας .

Ειδικά μετά τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν, έχει ανοίξει ένας νέος δρόμος ανάπτυξης για την Ελλάδα που θα πρέπει να τον εκμεταλλευτεί όσο μπορεί.

Ωστόσο, η ελληνο-ρωσική σχέση έχει αρχίσει να προβληματίζει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και παίζει σπουδαίο ρόλο στην γεωστρατηγική και γεωπολιτική κατάσταση.

Η "κόντρα" ΝΑΤΟ και Ρωσίας δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Και Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη της χώρας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: " Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με όλα τα επιχειρήματα των συμμάχων μας για το πώς θα ασχοληθούν με τη Ρωσία και τη θέση της. Αλλά εμείς δείχνουμε αλληλεγγύη προς τα προβλήματα των συμμάχων μας, όπως θα έπρεπε. Ωστόσο, αναμένουμε ότι θα υπάρξει αλληλεγγύη και σεβασμός προς τις δικές μας εκτιμήσεις για την ασφάλεια.

Η ασφάλεια στην Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία είναι αδύνατη".

Όπως έχουν εξετάσει εμπειρογνώμονες, αλλά έχει αποδείξει και το voicenews.gr με σχετική έρευνα, οι Έλληνες πολίτες νιώθουν πιο κοντά στη Ρωσία παρά στην ΕΕ.

Για να σταματήσει αυτή η επιρροή της Ρωσίας προς την Ελλάδα, θα πρέπει η ΕΕ να κάνει την... καλή και να κινήσει τις διαδικασίες για την ελάφρυνση του χρέους.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε διαταράζονται ακόμα περισσότερο οι σχέσεις ΕΕ-Ελλάδας και η χώρα μας στρέφεται πιο δυναμικά προς την Ανατολή, κάτι που η Ευρώπη θέλει να αποφύγει. http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/74386-eskase-tora-gia-ton-poytin-tha-mas-voithisoun-me-to-xreos.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια