«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !» Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ τώρα ο ΕΝΦΙΑ! Κάλεσμα προς όλους!






Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ…

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !»

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΝΦΙΑ


Καλούμε εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς, συλλογικότητες περιοχών να στηρίξουν την ενεργητική διαμαρτυρία με ενημέρωση των μελών τους για συμμετοχή και στήριξη της άρνησης πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τους άλλους συντονισμούς που τοποθετούνται ενάντια στον ΕΝΦΙΑ να συντονίσουμε τις δράσεις μας και να πάρουν μέρος σε αυτή τη συμβολική και ουσιαστική πράξη αντίστασης. Η διαμαρτυρία μας ενάντια στην άδικη αντιλαϊκή φορολογία χρειάζεται να πάρει έμπρακτη μορφή. Είναι μια πρώτη συμβολική και ουσιαστική ενέργεια ανυπακοής στην επιβολή του μόνιμου χαρατσιού.

Καλούμε :

- Την Παρασκευή 26/9/2014 στις 12 το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2 και Ερμού, 6ος όροφος.

- Τη Δευτέρα 29/9 και Τρίτη 30/9 έξω από τις τράπεζες για να ενημερώσουμε για την καμπάνια ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και να καλέσουμε για την πράξη άρνηση πληρωμής της 1ης δόσης.

Δεν θα υπομένουμε περιμένοντας. Αντιστεκόμαστε τώρα. Απαιτούμε το δίκιο μας.

Εμείς, Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ. Δεν πουλάμε δημόσια περιουσία. Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια τα κοράκια. Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας. Την κρίση να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !»

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΝΦΙΑ

Η κυβέρνηση ΝΔ.-ΠΑΣΟΚ απαιτεί μέχρι τις 30/9, δηλαδή μέσα σε 8 μέρες από τον οριστικό καταλογισμό του ποσού του ΕΝΦΙΑ, να πληρωθεί η πρώτη δόση. Αφού το μόνο που «διόρθωσαν» μετά το κύμα αγανάκτησης ήταν τα «λάθη» με τις εξωφρενικές τιμές στα εκτός αντικειμενικών αξιών ακίνητα και αφού έκαναν πιο αυστηρά τα κριτήρια για τις εκπτώσεις στους οικονομικά αδύνατους. Αδιαφορούν για την ανέχεια που μας έχουν οδηγήσει και έχει συντρίψει τις συνθήκες ζωής εκατομμυρίων ώστε αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στα στοιχειώδη έξοδα διαβίωσης. Θέλουν να αρπάξουν ακόμα και την τελευταία δεκάρα από τους πιο φτωχούς και ανήμπορους για να λογαριασμό των τοκογλύφων δανειστών και για τις ενισχύσεις των τραπεζών. Θέλουν να κάνουν αβάστακτη τη μικρή ιδιοκτησία για τους πολλούς, ώστε να συγκεντρωθεί στα χέρια των λίγων.

Δεν αποδεχόμαστε το μόνιμο χαράτσι που «τιμωρεί» όσους έχουμε ένα σπίτι ή ένα χωράφι με σταδιακή δήμευση της περιουσίας μας, που αμφισβητεί το δικαίωμα να ορίζουμε το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας.

Δεν θα υποκύψουμε. Μαζί όλοι όσοι δεν μπορούμε να πληρώσουμε και όσοι θέλουμε να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική, που αφήνει στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, στέλνουμε το μήνυμα.

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους. Δεν φοβόμαστε !

Η επιβάρυνση για τη μη καταβολή της πρώτης δόσης, τους δύο πρώτους μήνες καθυστέρησης, είναι μόνο 0,73% πάνω στη δόση, παρόλο που η κυβέρνηση απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα στη συνέχεια.

Ας μετρήσουμε τώρα τις δυνάμεις, ας αρνηθούμε όλοι μαζί την πληρωμή τουλάχιστον της πρώτης δόσης. Μπορούμε να πανικοβάλλουμε την παραπαίουσα κυβέρνηση και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της.

Ξέρουμε ότι τα χρήματα που θέλουν να συγκεντρώσουν πάνε στους δανειστές και όχι για τις για τις λαϊκές ανάγκες. Δεν μας ξεγελούν με τα τερτίπια τους, τις δήθεν ελαφρύνσεις με τις δόσεις, τις διορθώσεις, τη μετάθεση των δόσεων κ.α.

Δεν θα υπομένουμε περιμένοντας. Αντιστεκόμαστε τώρα. Απαιτούμε το δίκιο μας. Η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζει. Κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος.

Εμείς, Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ. Δεν πουλάμε δημόσια περιουσία. Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια τα κοράκια. Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας. Την κρίση να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/09/blog-post_983.html#ixzz3EEQLwlOM

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια