Υπουργός του ΠΑΣΟΚ (συνελήφθη) με εικονικά τιμολόγια





Σε παραίτηση... με το ζόρι οδηγούνται εφοριακοί που ανακάλυψαν υπόθεση φοροδιαφυγής
με εικονικά τιμολόγια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από εταιρία στην οποία φαίνεται να έχει συμφέροντα πολιτικό πρόσωπο!


Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιχείρηση στην οποία φέρεται να έχει συμφέροντα πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, με καταγωγή από τις Σέρρες. Πρόκειται για υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής, με την οποία ασχολήθηκαν σχεδόν 30 εφοριακοί από διάφορες υπηρεσίες, το ΣΔΟΕ, τις εφορίες, το ΚΕΦΟΜΕΠ, τα περιφερειακά κέντρα ελέγχου.

Οι ελεγκτές εντόπισαν έκδοση πλαστών και εικονικών παραστατικών στις οικονομικές καταστάσεις της Εφορίας. Μάλιστα έγινε επανέλεγχος από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, που οδήγησε στα ίδια ευρήματα φοροδιαφυγής.
Η εταιρία, από την πλευρά της, δεν δέχτηκε τα αποτελέσματα του ελέγχου και του επανελέγχου, και προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών για φορολογικές υποθέσεις αμφισβητώντας τόσο τα αποτελέσματα όσο και τη διαδικασία με την οποία έγινε ο έλεγχος.

Η επιτροπή, αφού εξέτασε την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο έλεγχος έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Και εκεί κάπου μπερδεύεται η ιστορία!
Ενώ η υπόθεση φαίνεται ότι είχε ολοκληρωθεί με την επιβολή προστίμων, ξαφνικά διατάχθηκε νέος επανέλεγχος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η εντολή δόθηκε από υψηλά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών. Ζητήθηκε μάλιστα από συγκεκριμένους εφοριακούς να τον κάνουν, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αν έκαναν τον επανέλεγχο, θα εξέθεταν την αξιοπιστία των συνάδελφων τους που έκαναν του πρώτους ελέγχους.
Η επιχείρηση, από την πλευρά της, θεωρεί ότι οι ελεγκτές ξεπέρασαν τις αρμοδιότητές τους και έχει προβεί σε μήνυση εναντίον τους αξιοποιώντας τη νέα εντολή επανελέγχου ως μέσο αμφισβήτησης των παλιών ελέγχων. Μάλιστα οι εφοριακοί δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες, γιατί στο μεταξύ έγιναν... κατηγορούμενοι με τη μήνυση!
Προς παραίτηση

Πηγές των εφοριακών αναφέρουν ότι η όλη υπόθεση έχει ενοχλήσει σφόδρα τους συνάδελφους τους, που σκέφτονται ακόμα και την παραίτηση για να μην μπλέξουν με επανελέγχους. Υποστηρίζουν ότι οι έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής πραγματοποιούνται υπό συνθήκες τρομοκρατίας για τη θέση τους, τη σύνταξή τους κ.ά.

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/06/blog-post_551.html#ixzz3cw0WMYFz

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια