«Είμαστε στο… και πέντε (!) των γεγονότων»!!!



Είμαστε ΜΕΣΑ στα γεγονότα! Ζούμε πλέον σε καιρούς αποκαλυπτικούς (και, για μερικούς, εσχατολογικούς)! Κάτι που φαίνεται από τις δραματικές, τις σχεδόν απίστευτες, εξελίξεις των ημερών μας, τις οποίες και καταγράφουμε εδώ και μερικά χρόνια από αυτές εδώ τις σελίδες…



Γι’ αυτό και συνεχίζουμε με την ίδια, ή και περισσότερη, ένταση και προσήλωση να ενημερώνουμε όλους τους αγαπητούς μας φίλους αναγνώστες, με ό,τι πιο προωθημένο υπάρχει αυτές τις ώρες στον κόσμο της Απόκρυφης Γεωπολιτικής: δηλ. της γεροντικής μας παράδοσης υπό το πρίσμα των σύγχρονων γεωπολιτικών εξελίξεων.


Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε το κείμενο ενός βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό YouTube, το οποίο περιέχει ενημέρωση που είχε ο Πατέρας Νεκτάριος ο Αγιορείτης από τον γνωστό Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα των ΗΠΑ, μία φωτισμένη από τον Θείο Λόγο πατερική μορφή. Είναι γνωστά στους τακτικούς μας φίλους αναγνώστες όσα είχε πει κατά το παρελθόν, πρόσφατο και πιο απόμακρο, ο Γέροντας Εφραίμ και τα οποία επιβεβαιώθηκαν με τρομακτική ακρίβεια. Γι’ αυτό και παραθέτουμε εδώ το ως άνω αναφερθέν κείμενο από το διαδίκτυο. Ιδού λοιπόν το πλήρες κείμενο του βίντεο (διάρκειας 1 λεπτού και 7 δευτερολέπτων):

«Έλευσις Θέρους. Στο και πέντε… Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας.


Η συνάντηση με τον Άγιο Φιλοθεΐτη Μοναχό έγινε λίγες μέρες πριν βγω από το Άγιο Όρος και εισαχθώ για θεραπεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ήταν δηλαδή μεταξύ 10ης και 14ης Οκτωβρίου. Έγινε μεταξύ μας ο τυπικός και ουσιαστικός Αγιορείτικος χαιρετισμός, και μετά βρήκα χρόνο να ρωτήσω αν έχει υπόψιν του κάτι καινούργιο, κάτι νεώτερο από τον πατέρα όλων των Αγιορειτών Μοναχών, και ιδιαίτερα πατέρα των Φιλοθεϊτών Μοναχών, Άγιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα.


Η απάντηση που ήρθε αυθορμήτως κι εγκαρδίως από το Φιλοθεΐτη πατέρα ήταν η εξής: Ο γέροντας Εφραίμ είπε: «Είμαστε στο και πέντε». Ο αγώνας και η αγωνία να μάθουμε όλοι, οι αγαπώντες τον Ιησού Χριστό μας, τις αλήθειες, που ο Άγιος Θεός αποκαλύπτει στα καθαρά κι άγια παιδιά του, όπως ο γέροντας Εφραίμ, ας είναι μία διαρκής προσπάθεια να δείξουμε την αγάπη μας προς αλλήλους, όπως ο Άγιος Θεός μας μάς έχει ζητήσει.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, για να ευαρεστήσουμε το Θεό μας, την Παναγία μας και τους Αγίους μας, ας τρέξουμε όλοι προς την ειλικρινή και μακροχρόνια μετάνοια! Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και η Υπεραγία Μητέρα Του η επονομαζομένη Παναγία Αρβανίτισσα να σας ευλογούν.


Μήνυμα Αγιορείτη Γέροντα Νεκταρίου».

Αυτά λοιπόν αναφέρονται στο μήνυμα του Γέροντα Νεκταρίου, βασισμένο σε όσα έμαθε από τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα. Μιας και ο λόγος όμως για τον Γέροντα Εφραίμ, ιδού και μερικές πολύτιμες για κάθε πιστό ρήσεις του, όπως αυτές ειπώθηκαν αρκετά πρόσφατα σε επισκέπτη του Γέροντα:

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: «εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;»!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν «τα μέτρα» προσβάλλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα…!


Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός…


Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε «χάρισμα». Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πώς να αρπάξουν. Και αυτό, σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας… Μάλιστα, όσα πιο πολλά «αρπάζεις» τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους…


Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι… Να προσέχετε»…
Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης
www.elora.gr
http://epanastasi-hellas.blogspot.gr/2015/11/blog-post_78.html?spref=fb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια