Πάπας Φραγκίσκος: «Αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία ειρηνικά Χριστούγεννα»






Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε στα πλήθη που συναθροίζονται στην Πλατεία Αγίου Πέτρου
, ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία για την ανθρωπότητα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Σε μια ζοφερή, από κάθε άποψη ομιλία του, ο Πάπας δήλωσε ότι η υπάρχουσα χαοτική κατάσταση του κόσμου σηματοδοτεί την αρχή των «έσχατων καιρών», και από το νέο έτος ο κόσμος είναι πιθανό να είναι εντελώς αγνώριστος , σε σχέση με αυτόν που γνωρίζαμε τουλάχιστον μέχρι σήμερα .

Ο Ποντίφηκας ανακοίνωσε στην ουσία την επίσημη έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνοντας ότι η φετινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο θα είναι ουσιαστικά μια «παρωδία», όπως δήλωσε και στον ναό Santa Maria μέσα στον Δεκέμβριο.

«Είμαστε κοντά στα Χριστούγεννα. Θα υπάρξουν φώτα, θα υπάρξουν εορτές , φωτεινά δέντρα, ακόμα και στολίδια ενώ ο κόσμος συνεχίζει να διεξάγει ένα ανελέητο και αιματηρό πόλεμο », είπε ο ίδιος .

Ο Ποντίφικας, διευκρίνισε τις απόψεις του αυτές το Σαββατοκύριακο, λέγοντας στο πλήθος των πιστών Καθολικών στην κεντρική πλατεία ότι , «ενώ ο κόσμος λιμοκτονεί, και το χάος διευρύνεται , θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων για εκείνους που επιλέγουν να τις γιορτάσουν, μπορεί να είναι οι τελευταίες τους».

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Ο σύγχρονος παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ δύο πολιτισμών, τονίζαμε ότι η περίοδο της ανθρωπότητας που διανύουμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια , οδηγεί σε ένα σύγχρονο πόλεμο μεταξύ δύο εντελώς διαφορετικών πολιτισμών, με έπαθλο την ψυχή των ανθρώπων.

Ο παλαιός πολιτισμός παραμένει προσκολλημένος στις παλιές αξίες, οι οποίες είναι δοκιμασμένες εκατό φορές ως ορθές «απομιμήσεις συμπεριφοράς» .

Τώρα μέσα στην δίνη των παγκόσμιων εξελίξεων «νέοι άνομοι τρόποι συμπεριφοράς» κάνουν την εμφάνιση τους, και προσπαθούν να διαμορφώσουν την δική τους « φόρμουλα».

Προωθούνται από μια συγκεκριμένη ελίτ, ζητήματα όπως το σύμφωνο συμβίωσης , η νέα μορφή της οικογενείας, ο πολυπολυτισμός, η αχρήματη κοινωνία, και άλλα τα οποία γυρνούν στην κυριολεξία τον κόσμο » ανάποδα».

Παρόλα αυτά ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας , θεωρούμε ότι γνωρίζει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει.

Η Ευρώπη κινδυνεύει από τις ορδές των τζιχαντιστών, το περιστατικό στο Παρίσι άλλωστε το αποδεικνύει, η Συρία φλέγεται, η Λιβύη το ίδιο.

Νέα τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα εμφανίστηκαν στον ορίζοντα , τα οποία προμηνύουν παγκόσμια σύγκρουση , στον ειδικό χώρο της Μέσης Ανατολής.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι η πιθανή διενέργεια θρησκευτικών συγκρούσεων τόσο μεταξύ των μουσουλμάνων ( σουνίτες –σιίτες) , όσο και μεταξύ μουσουλμάνων εναντίον των χριστιανών στην Ευρώπη.

Με αυτά τα δεδομένα η επόμενη περίοδο αξιολογείται από μια πλειάδα έμπειρων γεωπολιτικών αναλυτών, ως άκρος επικίνδυνη και ασταθής.

pentapostagma.gr

Το διαβάσαμε από το: Πάπας Φραγκίσκος: «Αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία ειρηνικά Χριστούγεννα» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_4711.html#ixzz3v9hODgiC

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια