Κάτι περιμένουν την Πρωτοχρονιά! Γέμισε αστυνομικούς η Αγία…





Μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους, που την ευθύνη ανέλαβε το ISIS, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό.

Πρόκειται για την Αγία Αικατερίνη του Όρους Σινά που ενόψει των ημερών μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς βρίσκεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.



Την προστασία του μοναστηριού, εκτός από την Αιγυπτιακή αστυνομία και το στρατό, έχει αναλάβει και η Ομοσπονδία Φυλών του Σινά, δηλαδή οι περίπου τριάντα φυλές που κατοικούν στην περιοχή.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι μουσουλμανικές φυλές των Βεδουίνων που έχουν θέσει υπό την προστασία τους το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης ανά τους αιώνες. Η μονή, είναι αναπόσπαστο τμήμα της ζωής των Βεδουίνων, οι οποίοι θεωρούν τον Αρχιεπίσκοπο Σινά σαν την παραδοσιακή διοικητική και δικαστική αρχή της φυλής τους.
Βεδουίνοι οδηγοί, συνοδεύουν τους τουρίστες στην Αγία Αικατερίνη.

Βυζαντινά κειμήλια, βιβλία, χειρόγραφα, φυλάσσονται σε συνθήκες υψηλής ασφάλειας. Η Βιβλιοθήκη της Μονής αποτελεί την αρχαιότερη εν λειτουργία χριστιανική βιβλιοθήκη με χρονολογημένα χειρόγραφα από τον 4ο αιώνα. Στα μέσα του 20ου αιώνα, με την ανέγερση νέας πτέρυγας, κατασκευάσθηκε ειδικός χώρος για την στέγαση της βιβλιοθήκης. Σε διαφορετικό χώρο φυλάσσονται οι 8.000 τόμοι του παλαιού της τμήματος από εκείνον με τους περισσότερους από 5.000 τόμους που καλύπτουν την το νέο της τμήμα με εκδόσεις μεταγενέστερες του 1973.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr αναμένεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα και οι αρμόδιοι αυξάνουν καθημερινά τις δυνάμεις ασφαλείας της περιοχής…
Πηγη: Reuters

Το διαβάσαμε από το: Κάτι περιμένουν την Πρωτοχρονιά! Γέμισε αστυνομικούς η Αγία… http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_7850.html#ixzz3vi5ujUEu

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια