Έτοιμες Να Ανοίξουν ΠΥΡ οι ΗΠΑ στη Συρία… Εκκίνηση που θυμίζει Βιετνάμ!



«ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ» ΑΠΟΣΤΟΛΗ… ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ…

ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΒΙΕΤΝΑΜ…

Αντιστέκονταν για εβδομάδες, ωστόσο στο Πεντάγωνο τελικά παραδέχθηκαν ότι «σύμβουλοι» στη Συρία θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, με τις στρατηγικές λεπτομέρειες πάντως να παραμένουν μυστικές. Η ασάφεια μπορεί να είναι σκόπιμη, μια κίνηση που έχει χρησιμοποιηθεί από την Ουάσιγκτον και στο παρελθόν (Βιετνάμ), λίγο πριν από το να εμπλακεί στο μεγαλύτερο στρατιωτικΌ λάθος του 20ου αιώνα.

Με τα προηγούμενα σχέδια για την καταπολέμηση της Daesh, επίσης γνωστή ως ISIL / Ισλαμικό Κράτος, υπό κατάρρευση, η κυβέρνηση Ομπάμα νωρίτερα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να στείλει μέχρι και 50 «Συμβούλους» Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία. Αυτό, ο πρόεδρος επέμενε, δεν συνιστά ανατροπή των σχεδίων του για να κρατήσει τα στρατεύματα στη Συρία, καθώς δεν θα συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ έδωσε μαρτυρία ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών Σώματος, η οποία φαίνεται να δείχνει το αντίθετο.

«Αυτές οι ειδικές ομάδες με την πάροδο του χρόνου θα είναι σε θέση να διεξάγουν επιδρομές, απελευθέρωση ομήρων, συλλογή πληροφοριών, και να συλλαμβάνουν τους ηγέτες ISIL», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Αυτή η δύναμη θα είναι επίσης σε θέση να διεξάγει μονομερείς ενέργειες στη Συρία».

Τη Δευτέρα, ένας ανώνυμος επίσημος μέσα στο Υπουργείο Άμυνας είπε επίσης ότι η ανάπτυξη αυτών των αρχικών Ειδικών Δυνάμεων ισοδυναμεί με «θραύση της σφραγίδας». Αν είναι επιτυχής, το Πεντάγωνο θα μπορούσε να στείλει ακόμα περισσότερα στρατεύματα στη Συρία, μια χώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διεξάγουν επίσημα πόλεμο.

Στο σύνολό τους, τα στοιχεία αυτά φαίνεται να δείχνουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα μπορεί να σχεδιάζουν ένα πολύ μεγαλύτερο κτύπημα. Και οι δύο γερουσιαστές, Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ έχουν απευθύνει έκκληση για την αποστολή έως και 20.000 στρατιωτών να πολεμήσουν τη Daesh.

Αλλά λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς. Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει αν αυτές οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί, ούτε έχει θέσει ακριβή αριθμό για το πόσο προσωπικό θα μπορούσε τελικά να σταλεί πίσω στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλά αν το δεδικασμένο είναι οποιαδήποτε ένδειξη, η ασάφεια μπορεί να είναι σκόπιμη από την πλευρά του Πενταγώνου.

Η ίδια στρατηγική χρησιμοποιήθηκε στην πορεία προς τον πόλεμο του Βιετνάμ. Στην εκκίνηση σε αυτόν τον πόλεμο, ο πρώην πρόεδρος, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ ανέπτυξε 900 συμβούλους στο Βιετνάμ. Στη συνέχεια κλιμακώθηκε από τον Πρόεδρο Κένεντι προς 16.000, δύο χρόνια πριν από το επίσημο ξεκίνημα του πολέμου.

Αυτό η όχι και τόσο σταδιακή κλιμάκωση οδήγησε σε έναν πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 800.000 ανθρώπους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται περίπου 60.000 Αμερικανοί στρατιώτες.


hellasforce.com

Το διαβάσαμε από το: ΕΚΤΑΚΤΟ! Έτοιμες Να Ανοίξουν ΠΥΡ οι ΗΠΑ στη Συρία… Εκκίνηση που θυμίζει Βιετνάμ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_46.html#ixzz3tAt7ODmf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια