ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ… ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ!




Χαμόγελα και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μπροστά στις κάμερες ….Υποκλίσεις και παραχωρήσεις στο παρασκήνιο

Το προσφυγικό αλλά και θέματα διμερούς συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας, ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας –Τουρκίας στη Σμύρνη, κάνοντας λόγο για βελτίωση της συνεργασίας των δύο χωρών

Όπως τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, συζητήθηκε η βελτίωση της θαλάσσιας και αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ πόλεων των δύο χωρών. Αποκάλυψε επίσης ότι σχεδιάζεται αεροπορική σύνδεση Άγκυρας – Αθήνας, αλλά και η κατασκευή υπερταχείας που θα συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, στάθηκε στη συνεργασία στον τουριστικό τομέα, ενώ εξήγησε ότι τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε και σε δυνατότητες επενδύσεων.

Ελλάδα και Τουρκία μοιράζονται την προσφυγική κρίση, ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι η Τουρκία έχει υποδεχθεί 2,7 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μην υπάρχουν άλλα θύματα στο Αιγαίο.

Παράλληλα, όπως είπε, Αιγαίο και Κυπριακό βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων.

Προ των δηλώσεων των ηγετών Ελλάδας – Τουρκίας, υπεγράφησαν διμερείς συμφωνίες από υπουργούς των δύο χωρών.



«Το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει μέσα από μεγάλες προκλήσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι ντροπή και το πρόβλημα θα λυθεί μέσα από τη δική μας συνεργασία, σημείωσε.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στα όσα συμφωνθήκαν και στις σημαντικές προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας, τη μεγάλη σημασία στον τουρισμό, ενώ ανακοίνωσε την αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Άγκυρας.

«Συμφωνήσαμε στην ανάγκη ανάπτυξης συνεργασίας σιδηροδρομικών συνδέσεων, και να αναπτύξουμε υπερταχεία που θα συνδέει Κωνσταντινούπολη με Θεσσαλονίκη. Αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο και δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

hellasforce.com

Το διαβάσαμε από το: ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ… ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/03/blog-post_251.html#ixzz42VxnC6iO

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια