Και τι δεν ζητάει η Τουρκία! Πρωτοφανείς αξιώσεις για το Αιγαίο σε απόρρητο έγγραφο προς το ΝΑΤΟ! "Να λέτε τα νησιά με αριθμούς αντί για ονόματα"!

 Φουλ επίθεση από την Τουρκία με ενέργειες πρωτόγνωρες ακόμη και για τα δικά της δεδομένα!


- Με απόρρητο έγγραφο προς το ΝΑΤΟ, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο μισό Αιγαίο!
- Σε αμφισβήτηση ο εθνικός εναέριος χώρος των δέκα μιλίων και απαίτηση να μην κατατίθενται σχέδια πτήσης στο FIR Αθήνας
- Για πρώτη φορά αμφισβητεί ελληνικά νησιά σε επίσημο έγγραφο που κατατίθεται στην Συμμαχία
- Υπάρχει ακόμη και η απαίτηση να μην γίνεται λόγος για εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά για "εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ"!
- Διαβάστε όλο το απόρρητο έγγραφο


Οι απαιτήσεις που προέβαλλε η Τουρκία και που ουσιαστικά απέρριψαν οι Σύμμαχοι, έρχονται στο "φως" της δημοσιότητας. Με απόρρητο έγγραφο 17 σημείων, το οποίο κατέθεσε ο Τούρκος στρατηγός, Ethem Buyukisik, στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, η Τουρκία ζητάει... τον ουρανό με τ' άστρα!
Πρωτοφανείς αξιώσεις!

Στο έγγραφο καταγράφονται μία προς μία οι αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ για πρώτη φορά επιχειρεί να θέσει θέμα γκρίζων ζωνών αμφισβητώντας ελληνικά νησιά σε επίσημο έγγραφο του ΝΑΤΟ!

Η αναγραφόμενη ημερομηνία στο έγγραφο που παρουσιάζει δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής είναι η 15η Φεβρουαρίου 2015 και η κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μοιάζει να είναι δεδομένη, αφού με την κίνησή της αυτή, η Τουρκία προκαλεί σημαντικές παρενέργειες και αποδυναμώνει καθοριστικά τη συνεισφορά της Συμμαχίας στο προσφυγικό.
Τα... ολίγα που ζητά η Τουρκία!

Η Άγκυρα αμφισβητεί τον εθνικό εναέριο χώρο των δέκα μιλίων, ζητάει να μην κατατίθενται σχέδια πτήσης στο FIR Αθήνας, ενώ ακόμη ζητά από τα πλοία του ΝΑΤΟ να μην ελλιμενίζονται στα Δωδεκάνησα.


Από εκεί και πέρα, η αμφισβήτηση της ελληνικότητας των μικρών νησιών είναι η πιο επιθετική -όσο και παράλογη από πολιτική και νομική άποψη- κίνηση, η οποία επισημοποιείται στο έγγαρφο δημιουργώντας νέα δεδομένα.Διευκρινίζεται εξαρχής ότι η Ελλάδα ουδέποτε υποχώρησε στις τουρκικές αξιώσεις, ούτε όμως κατάφερε ποτέ να αντιμετωπίσει τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της Άγκυρας, που καθιστά γκρίζο το μέλλον των διμερών σχέσεων.

Στο επίμαχο έγγραφο περιλαμβάνονται άμεσα ή έμμεσα οι τουρκικές διεκδικήσεις, που σε συνδυασμό με την αναδίπλωση της Τουρκίας από την απόφαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την επιχείρηση της Συμμαχίας στο Αιγαίο, συνιστά μία άκρως επιθετική ενέργεια.

Η ανοιχτή αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών γίνεται για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο που κατατίθεται στο ΝΑΤΟ, ενώ υπάρχει ακόμη και η απαίτηση να μην γίνεται λόγος για εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά για "εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ"!
Νησιά με γράμματα και αριθμούς!

Η Τουρκία φτάνει ακόμη και στο σημείο να απαιτεί από την Συμμαχία να μην χρησιμοποιεί ονόματα, προφανώς νησιών, "με τρόπο ο οποίος θα δημιουργήσει αχρείαστο περισπασμό, μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια, ή θα μπορούσε να ληφθεί ως προώθηση των εθνικών συμφερόντων...".

Διαβάστε στο onalert.gr το πλήρες κείμενο που κατέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Ethem Buyukisik

Προφανώς αναφέρεται έμμεσα στα 16 μικρά νησιά που οι Τούρκοι θεωρούν πως δεν ανήκουν στην Ελλάδα, τους έχουν δώσει τουρκικά ονόματα -όπως Ίμια-Καρντάκ- και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις συνθήκες, θεωρούν ότι ανήκουν στην Τουρκία.

Είναι τόσο προκλητική η στάση της Άγκυρας, που φτάνει στο σημείο να ζητά από τους ιθύνοντες για τον σχεδιασμό της επιχείρησης του ΝΑΤΟ, αντί για τα ονόματα των νησιών, να χρησιμοποιούνται γράμματα ή και αριθμοί!
Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2016/03/blog-post_719.html#ixzz4279J8Jlv

Σχόλια