Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν θα φτάσει στο Άγιο Όρος στις 28 Μάιου 2016 χωρίς να αναφέρεται η Αθήνα ως τόπος προορισμού !!



Έγινε επίσημα γνωστή η ημερομηνία αφίξεως του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Ελλάδα και το Άγιο Όρος και αυτή είναι η 28η Μαΐου 2016.

Πριν τον Ρώσο πρόεδρο ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών, κκ. Κύριλλος θα μεταβεί στην Αθήνα . Το ταξίδι του αφορά τον εορτασμό των 1000 χρόνων παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το Σάββατο το πρωί, στις 28 Μαΐου 2016, ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα φτάσει στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους (Καρυές ), όπου θα τον υποδεχθεί η Αγία κοινότητα με την δέουσα τιμή ως Προέδρου της Ρωσίας .

Μετά θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή προς τιμήν του επίσημου επισκέπτη. Στην συνέχεια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα για να παραβρεθεί σε θεία λειτουργία .

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στο Άγιο Όρος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο πρώτος Ρώσος ηγέτης που επισκέφθηκε την Μονή Παντελεήμονος τον Σεπτέμβριο του 2005.
Επίσης, σύμφωνα με τον ειδικό εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Μιχαήλ Σβίντκυ δεν αποκλείεται επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα.
Εκτός από τον πρόεδρο της Ρωσίας, στην Ελλάδα θα αφιχθεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος ο οποίος θα φτάσει στην Αθήνα στις 26 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο, όπου από κοινού θα μεταβούν στο Άγιο Όρος την επόμενη ημέρα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και η ρωσική Ομοσπονδία έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για το άτυπο προσκύνημα-επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στο Άγιο Όρος.

Τον Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος θα συναντήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ενδεχομένως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Η παρουσία μόνο στο Άγιο όρος και όχι στην Αθήνα σίγουρα αποτελεί μια ένδειξη «δυσαρέσκειας» της Μόσχας προς την ελληνική κυβέρνηση και την στάση της έναντι της Μόσχας.
Μέσα ενημέρωσης έχουν σημειώσει μια απροθυμία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να συμμετάσχει στον εορτασμό των 1000 χρόνων του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε εάν αυτό ισχύει στην πραγματικότητα.


pentapostagma.gr

Το διαβάσαμε από το: Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν θα φτάσει στο Άγιο Όρος στις 28 Μάιου 2016 χωρίς να αναφέρεται η Αθήνα ως τόπος προορισμού !! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/04/28-2016.html#ixzz46jOrLGUq

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια