ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:ΑΝΤΑΡΣΙΑ στον ΣΥΡΙΖΑ - Πέφτει η κυβέρνηση…





Παλαιοί…συνοδοιπόροι του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως από την πλευρά του Λαφαζάνη επισημαίνουν την δύσκολη πολιτική θέση της κυβέρνησης.


Η χαμένη εμπιστοσύνη του κόσμου, η διαπραγμάτευση που όσο δεν κλείνει χειροτερεύει την κατάσταση και τα αδιέξοδα σε μια σειρά από θέματα οδηγούν την κυβέρνηση σε πτώση, αναφέρουν αριστεροί κύκλοι.



Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων θα είχε νόημα και λογική μόνο εφόσον υπήρχε έτοιμη εναλλακτική λύση χωρίς την ανάγκη των πιστωτών με έξοδο από την Ευρωζώνη και στάση πληρωμών στο χρέος, συμπληρώνουν οι ίδιοι.

Αναφέρουν επίσης, έχοντας βέβαια και πολλές διασυνδέσεις, πως αρκετοί Υπουργοί και βουλευτές θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την θέση τους εφόσον περάσουν τα καυτά νομοσχέδια. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών εμφανίζονται τουλάχιστον ανήσυχοι και δεν προτίθενται να ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό με τα μέτρα που ακούγονται.
Με αυτόν τον τρόπο ωθούν τον Τσίπρα σε παραίτηση όμως ο ίδιος δεν φαίνεται πως θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση.

Η άλλη λύση της διεύρυνσης των συμμαχιών έχει πολλές δυσκολίες, ενώ η ''οικουμενική'' κυβέρνηση σκοντάφτει στην απομάκρυνση του από την πρωθυπουργία, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Το σίγουρο είναι πως η καρέκλα του πρωθυπουργού τρίζει...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια