ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY THΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ:''ΓΙΝΑΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ''







Τα επίσημα στοιχεια της Eurostat δεν έβαλαν ταφόπλακα μονον στο ντόπιο αφήγημα του σαξές στόρι, αλλά αποκάλυψαν και τις καταστροφικές συνέπειες των αντιευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας στην Πορτογαλία.
Που κάποιοι παρουσίαζαν επίσης ως «επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος». Η Πορτογαλία λοιπόν, όπως και η Ελλάδα, μετατράπηκε σε αποικια χρέους με πρόσχημα το έλλειμμα. Ειναι βεβαιον πως το ίδιο θα διαπιστωθεί για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ειδικά αυτες των «προγραμμάτων».

Δεν ήθελε μαντικές ικανότητες για να διαβλέψει καποιος την πορεία, οπως κάναμε και εμεις απο το 2010. Οι πολιτικές λιτότητας ηταν βεβαιον οτι θα μείωναν το ΑΕΠ, εκτοξεύοντας ετσι τον λογο του με το δημοσιο χρέος, καθιστώντας το με βεβαιότητα «μη βιώσιμο». Μετατρέποντας ετσι κυρίαρχα έθνη σε αποικίες χρεους, οπως εγινε και με την Ελλάδα. Μπήκε στο μνημονιο με 120% χρεους και το 2014 έφτασε στο 180%, ενώ αγράμματοι ή αργυρωνητοι κραύγαζαν για «σουξέ στόρι».



Εδω έρχεται και το μείζον θεμα της απαγόρευσης ονομαστικού κουρεματος του χρέους, στον ESM. Εδώ θα απαιτηθούν εξίσου γενναίες, ευρωπαϊκές λύσεις, και οχι τοκογλυφικής φύσεως οπως του ΔΝΤ που φυσικά το συμφέρει να διογκώνεται το χρεος αφού αυτός ειναι και ο λόγος της ύπαρξης του.

Εαν η Γερμανια πιστεύει ακομα οτι θα αποχωρήσει απο μια καταρρέουσα ευρωζωνη με όλες τις υπόλοιπες χώρες να της χρωστούν, ας ξαναδιαβάσει την ιστορια της. Ειναι στο χέρι της να φερθεί για πρωτη φορά ως εταίρος και οχι ως δυνάστες ωστε να γλιτώσει και την δικη της αυτοκαταστροφική τάση ηγεμονίας.

ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY THΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ:''ΓΙΝΑΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ'' http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/04/success-story-th.html#ixzz477tZ4UWn

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια