Ζωντανό παράδειγμα προς αποφυγή το βοσνιακό μοντέλο




Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για εντατικοποίηση των συνομιλιών και εκφράζει για πολλοστή φορά την επικίνδυνη αισιοδοξία της για λύση εντός του έτους, η τουρκική πλευρά καθιστά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο στόχος της είναι η αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος.

Το πιο πάνω το οποίο άπειρες φορές μέχρι σήμερα έχει υπογραμμίσει η ΕΔΕΚ, επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί, μόλις 24 ώρες μετά την κοινή ανακοίνωση με τον κ. Αναστασιάδη. Είναι προφανές πως οι τουρκικοί στόχοι πόρρω απέχουν από την πραγματική πρόοδο στη διαδικασία των συνομιλιών. Ο συνεχιζόμενος εγκλωβισμός σε μια ατελέσφορη διαδικασία στην οποία η Τουρκία προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη αναβάθμισης του ψευδοκράτους πρέπει να σταματήσει αμέσως. Και αυτό επειδή οι τραγικές συνέπειες αυτής της διαδικασίας θα είναι μη αναστρέψιμες.


Όπως έχει επανειλημμένα εισηγηθεί η ΕΔΕΚ, είναι η ώρα να υιοθετήσουμε μία νέα, αλλαγμένη στρατηγική η οποία να στηρίζεται στα πραγματικά και αντικειμενικά δεδομένα και όχι στους ευσεβοποθισμούς.
Η χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης κ. Ντόντικ και η ενημέρωση που έτυχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκύπτουν στη χώρα του από τη λύση της διζωνικής τρικοινοτικής ομοσπονδίας, αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα προς αποφυγή.
Δεν πρέπει να παγιδευτούμε σε μια λύση η οποία θα παράγει κρίση, αδιέξοδα και συγκρούσεις. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε πρακτικές που έχουν ήδη αποδειχθεί λανθασμένες.
Μαρίνος Σιζόπουλος
Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ
TwitterFacebook

http://edek.org.cy/2016/sizopoulos-zontano-paradigma-pros-apofigi-to-vosniako-montelo/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια