Κυπριακή έκκληση σε Ρωσία: Οι ΗΠΑ ξεπουλούν το νησί στην Τουρκία



Σε μνημόνιο συνεργασίας κατέληξαν σήμερα η ΕΔΕΚ και το ρωσικό κόμμα «Μια Δίκαιη Ρωσία». Το μνημόνιο, το οποίο αφορά συνεργασία σε θέματα πολιτικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά, υπέγραψαν ο πρόεδρος του Κινήματος, Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ρωσικού κόμματος, Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς.

Χαιρετίχοντας την υπογραφή του Μνημονίου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε πως αυτή την περίοδο η ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι απαραίτητη με δεδομένο τις κρίσιμες εξελίξεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής αλλά και στο Κυπριακό.

Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να σταματήσει η μονοπωλιακή διαχείριση του ζητήματος από τις νατοϊκές χώρες, και κυρίως τις ΗΠΑ και την Βρετανία, οι οποίες έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός και ήταν πρωταγωνίστριες στο σχεδιασμό και την στήριξη της τουρκικής εισβολής.

Ο κ. Ζησόπουλος κατηγόρησε τις δύο συμμαχικές χώρες της Δύσης πως προσπαθούν εδώ και κάποια χρόνια να επιβάλουν μια λύση στο Κυπριακό, η οποία θα «τελειώσει» ουσιαστικά τους Έλληνες της Κύπρου.

«Θεωρούμε ότι η εμπλοκή του ρωσικού παράγοντα σήμερα στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής είναι αναγκαία και απαραίτητη και ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες που καταβάλλονται για δίκαιη, βιώσιμη και δημοκρατική λύση στο Κυπριακό», δήλωσε.


ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: Κυπριακή έκκληση σε Ρωσία: Οι ΗΠΑ ξεπουλούν το νησί στην Τουρκία http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/blog-post_974.html#ixzz47xLrXkBe

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια