Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα… Αυτή είναι η ΑΤΖΕΝΤΑ του Ρώσου Προέδρου



Εμπόριο και Τουρισμός

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι δύο πλευρές θα επικεντρωθούν στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό. «Θα έχουμε σοβαρή συζήτηση για τον τουρισμό, με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας», αναφέρουν προσκείμενες διπλωματικές πηγές.

Αθήνα και Μόσχα θα εξετάσουν επίσης την προοπτική της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών, χωρίς να παραβιάζεται το εμπάργκο, καθώς και τις ρωσικές επενδύσεις σε ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία, όπως η ΔΕΠΑ, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ) και η σιδηροδρομική επιχείρηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ελεύθερο καθεστώς βίζας για τους Ρώσους

Πριν από τη σύγκρουση με την Ουκρανία, η Μόσχα βρισκόταν σε συνομιλίες με την ΕΕ για ταξίδια χωρίς βίζα για τους Ρώσους υπηκόους, ωστόσο οι συνομιλίες ανεστάλησαν.

Οι διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Αθήνα εξετάζει τις δυνατότητες να ξεπαγώσει η διαδικασία για την απελευθέρωση της βίζας των Ρώσων που ταξιδεύουν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αν και αυτό συμβεί για την Τουρκία, την Ουκρανία […] θα πρέπει να υπάρξει απεμπλοκή και για τους Ρώσους», δήλωσε η πηγή. Η Επιτροπή έχει προτείνει την άρση της φραγής των θεωρήσεων για τους υπηκόους της Ουκρανίας και της Τουρκίας.

Ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου

Ένας άλλος στόχος για την ελληνική διπλωματία είναι να ενισχύσει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των δύο εθνών.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τον πολιτικό διάλογο με τη Ρωσία […] υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που συμφωνούμε και κάποια άλλα που διαφωνούμε».

Η πηγή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σύγκρουση στη Συρία, η οποία συνδέεται με την κρίση των προσφύγων, καθώς και το Κυπριακό.

Ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα είναι η σύγκρουση στην Μαριούπολη, μια ουκρανική πόλη με σημαντικό ρωσικό πληθυσμό και μεγάλη ελληνική κοινότητα.

Οι δύο χώρες θα συζητήσουν επίσης για πολιτιστικές εκδηλώσεις, με 2016 να έχει οριστεί ως διαπολιτισμικό έτος μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.


hellasforce.com

Το διαβάσαμε από το: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα… Αυτή είναι η ΑΤΖΕΝΤΑ του Ρώσου Προέδρου http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/blog-post_5611.html#ixzz49CvLXnSS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια