Βομβα του Πιτερ Σπιγκελ !!!Στον αέρα η Ελλάδα, το ΔΝΤ ετοιμάζεται να τα βροντήξει, ναυάγησαν οι συνομιλίες της Αθήνας για το εφεδρικό πακέτο



Επιστολή-σοκ της Κριστίν Λαγκάρντ στους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. -Οι συζητήσεις για το εφεδρικό πακέτο δεν έχουν αποδώσει καρπούς, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να τα βροντήξει…
Με δραματικό τρόπο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αποκαλύπτει ότι ναυάγησαν οι συζητήσεις της Αθήνας για το εφεδρικό πακέτο και με επιστολή της προς τους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητάει να ξεκινήσουν άμεσα τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (κάτι που δεν θέλει να ακούσει ο Σόιμπλε), διαφορετικά ρισκάρουν να χάσουν το ΔΝΤ.
Την ίδια στιγμή πολίτες και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για απόβαση και μακροημέρευση στη πλατεία Συντάγματος!
Οι εξελίξεις είναι δραματικές!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πίτερ Σπίγκελ για τους Financial Times η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε χθες το βράδυ επιστολή προς τους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητώντας τους να ξεκινήσουν άμεσα τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλιώς ρισκάρουν να χάσουν το ΔΝΤ από το πρόγραμμα καθώς οι συζητήσεις για το εφεδρικό πακέτο δεν έχουν αποδώσει καρπούς.
«Πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις, η αναδιάρθρωση του χρέους και η εκταμίευση των δόσεων θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα. Για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα με ένα νέο πρόγραμμα, είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους να βασίζονται σε δημοσιονομικούς στόχους που να είναι ρεαλιστικοί» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με την Κρ. Λαγκάρντ οι μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2018, κι όχι 3,5% που είναι και ο στόχος.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο στόχος θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και πιθανότατα θα είναι αντιπαραγωγικός. Δεν πιστεύουμε ότι είναι εφικτό για την Ελλάδα το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ με την αύξηση των ήδη αυξημένων φόρων και τη μείωση δαπανών», γράφει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στο εφεδρικό πακέτο άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι εφικτό κι ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η συζήτηση γι’ αυτό.
Ποιος περιμένει μετά απ΄όλα αυτά (κι εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται το εφεδρικό πακέτο) από τον Σόιμπλε να πει ναι στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όταν την επόμενη κιόλας στιγμή Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία ακόμη και η Γαλλία θα ζητήσουν το ίδιο;
Μύλος…
http://kourdistoportocali.com
http://www.analystsforchange.org/2016/05/blog-post_62.html?m=1 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια