Περιοδικό Forbes : Τα λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα «εξαφανίστηκαν» και κάποιος φταίει για αυτό!





Οι Καθησυχαστικές δηλώσεις που έρχονται συνεχώς από διάφορα μέρη της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας σχετικά με την πορεία των κινήσεων σχετικά με την «αιώνια» ελληνική κρίση χρέους και τις διαπραγματεύσεις, αποκρύβουν «πολλά», αναφέρει το γνωστό αμερικανικό περιοδικό FORBES.

Θα καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα, αυτό είναι πλέον πασιφανές . Η Ελλάδα τονίζουν οι ειδικοί, έχει υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες αλλαγές στην οικονομία της και αναμένει μόνο την δόση των όλων απαιτούμενων χρημάτων για την αποπληρωμή των δόσεων .

Αυτό δεν είναι όμως η απόλυτη αλήθεια. Αυτό που συνέβη είναι ότι κάποιο μέρος των χρημάτων που η Τρόικα έδωσε στην Ελλάδα έχει χαθεί. Ένα σημαντικό τμήμα του στην πραγματικότητα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ένα θέατρο σκιών για το πώς θα πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός αυτό και, συνεπώς, ποιος θα αναλάβει την κύρια ευθύνη.

«Θα έχουμε σύντομα συμφωνία, όχι αλήθεια θα έχουμε και παρόμοιες ανοησίες. Η Ελλάδα θα κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται στην οικονομία της και όλοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους», γράφει για τις διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η γυμνή αλήθεια, είναι ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ όλο αυτό το χρέος, σε επιτόκια της αγοράς. Έτσι, κάποιος θα χάσει κάποια από αυτά τα χρήματα που δάνεισε.

Στην πραγματικότητα, θα χάσει πολλά από αυτά τα χρήματα που έχει δανείσει. Καθώς οι άνθρωποι που δάνεισαν είναι οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα είναι εκείνοι που θα χάσουν τα χρήματα. Ολα τα επιχειρήματα και οι διαπραγματεύσεις αφορούν το πώς θα αποφύγουν την υποχρέωση να εξηγήσουν αυτό το γεγονός στους συγκεκριμένους πολίτες και ψηφοφόρους.

«Οταν κάποιος, ένας οργανισμός, μία χώρα, χρεοκοπεί, χρεοκόπησε. Αν δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη που οφείλει, τότε έχει πραγματικά χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να μπορούσε ποτέ να συγκεντρώσει αρκετούς φόρους για να αποπληρώσει αυτό το χρέος που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή. Και όταν κάτι είναι αδύνατο, δεν συμβαίνει. Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει όλα τα χρέη της. Τελεία και παύλα», καταλήγει το άρθρο στο περιοδικό Forbes.

Νομίζουμε ότι η χώρα μας έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά σε επιτόκια εδώ και πολλά –πολλά χρόνια όλους αυτούς τους υπερτοκογλύφους οι οποίοι ελάμβαναν το 50πλασιο του ποσού που είχαν δανείσει . Καιρός είναι να χάσουν και αυτοί όχι λίγα όμως , πολλά χρήματα.



pentapostagma.gr

Το διαβάσαμε από το: Περιοδικό Forbes : Τα λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα «εξαφανίστηκαν» και κάποιος φταίει για αυτό! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/forbes.html#ixzz49O1GCcWy

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια