ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ για τον ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΧΛΙΔΗ και ΠΡΟΝΟΜΙΑ για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (και τα δικά τους παιδιά)





Σε απόγνωση οι Έλληνες: 7 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους




Όλες οι ενδείξεις καταλήγουν στις αποδείξεις του εγκλωβισμού που οδηγούν τα συνεχόμενα Μνημόνια.
Μια νέα έρευνα, η οποία ήρθε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την τελματώδη κατάσταση στην οποία έχει φέρει την Πατρίδα και τον Λαό. Την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη δηλώνουν επτά στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ. Το ποσοστό αυτό είναι 10% μεγαλύτερο από ό,τι ήταν σε αντίστοιχο ερώτημα που τέθηκε τον Φεβρουάριο του 2014.
Επίσης, το 76% των συμμετεχόντων στην ποσοτική έρευνα του ΕΒΕΑ εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία των προσωπικών οικονομικών του, ενώ το 89% θεωρεί ότι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό από την κυβέρνηση θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.
Στην έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», σχεδόν οκτώ στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, ενώ μόλις το 6% των ερωτηθέντων δείχνει να εμπιστεύεται τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.
Όλα αυτά δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επαληθεύουν εκ νέου την παρομοίωση των Μνημονίων με την κινούμενη άμμο, καθώς όσο περισσότερο κινείσαι στον «βάλτο» των Μνημονίων τόσο πιο πολύ βυθίζεσαι μέσα σ΄αυτόν. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Έκθεση - σοκ: Το 15% των Ελλήνων αντιμετωπίζει ακραία φτώχεια!



Τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, ύστερα από τις έρευνες που γίνονται, προκαλούν ολοένα και περισσότερα σοκ γύρω από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τα Μνημόνια τον Ελληνικό Λαό.




Οι Ελληνες πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας ανέρχονται σε 1.647.703 και μεταφράζονται στο 15% του συνολικού πληθυσμού. Οπως προκύπτει από νέα έρευνα της diaNEOsis, μέσα σε πέντε χρόνια οι Έλληνες έχασαν το 1/3 της αγοραστικής τους δύναμης και το 1/4 του εισοδήματός τους. Το 95% των Ελλήνων το 2014 δήλωνε πως «τα βγάζει πέρα δύσκολα», ενώ το ποσοστό της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα κυμαίνεται για το 2015 στο 15%, όταν το 2011 έφτανε στο 8,9% και το 2009 δεν ξεπερνούσε το 2,2%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έρευνας, το όριο της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα κυμαίνεται από 182 ευρώ τον μήνα για μονομελές νοικοκυριό σε ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές που ζει σε ιδιόκτητο σπίτι, μέχρι 905 ευρώ τον μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά που ζει στην Αθήνα και πληρώνει ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο.
Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στην επαγγελματική κατάσταση των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά άνεργους είναι αναμενόμενο, ωστόσο προκαλεί έκπληξη το ότι ένα μεγάλο ποσοστό αφορά αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Εννοείται, φυσικά, ότι με την ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου η κατάσταση θα χειροτερέψει σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα νούμερα που παρατέθηκαν προηγουμένως να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, λαμβάνοντας πλέον εφιαλτικές διαστάσεις. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Πηγή: http://elldiktyo.blogspot.com/2016/06/apognwsh.html#ixzz4BAyHKt4L

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια