Πάρτε αυτή τη βιταμίνη και θα απαλλαγείτε από τα κουνούπια για όλο το καλοκαίρι!








Ενώ τα κοινά εντομοαπωθητικά μπορεί να φαίνονται σαν μια προφανή λύση για την προστασία από τα κουνούπια, κάποια σπρέι στην αγορά περιέχουν τοξικά χημικά που έχουν επικίνδυνες παρενέργειες αν απορροφηθούν από το δέρμα ή σε τυχαία κατάποση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές προσεγγίσεις για να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά έντομα.

Αν και οι ερευνητές δεν έχουν εντοπίσει ακόμα τι ακριβώς αναζητά ένα κουνούπι όταν δαγκώνει τους ανθρώπους, πιστεύουν ότι συγκεκριμένες οσμές είναι ο κύριος ένοχος. Τα άτομα με υψηλές συγκεντρώσεις των στεροειδών ή χοληστερόλης στην επιφάνεια του δέρματος τους προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια, καθώς και εκείνων που παράγουν υπερβολικά ποσά ορισμένων οξέων, όπως το ουρικό οξύ. Όλες αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν την αίσθηση της όσφρησης ενός κουνουπιού, οδηγώντας το σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

Επίσης οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που εκπέμπουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα,όπως υπέρβαροι ή έγκυοι, είναι μαγνήτες κουνουπιών.

Δυστυχώς, τα τσιμπήματα των κουνουπιών δεν είναι μόνο ενοχλητικά. Τα κουνούπια μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες και να τις εξάπλωνουν στους ανθρώπους.
Τα κουνούπια είναι γνωστά να φέρουν ασθένειες όπως:

Ιός Ζήκα – συνδέεται με γενετικές ανωμαλίες
Δάγκειος πυρετός – μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγικό πυρετό του
Ιός του Δυτικού Νείλου – προκαλεί πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις, εμετούς και εξανθήματα
Ελονοσία – προκαλεί πυρετό, ρίγη και έμετος
Κίτρινος πυρετός – μπορεί να προκαλέσει ίκτερο, ρίγη και εμετό
Ιός τσικουγκούνια- μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις, εξανθήματα και ναυτία
La Crosse εγκεφαλίτιδας – μπορεί να προκαλέσει πυρετό και ναυτία
Πυρετό της κοιλάδας του Rift – μπορεί να προκαλέσει ζάλη, αδυναμία και βλάβη στα μάτια
Ιός Τζέιμσταουν Canyon – μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα τύπου γρίπης
Ιός Snowshoe Hare – μπορεί να προκαλέσει ζάλη, εμετό και εξανθήματα
Η βιταμίνη Β1 Απωθεί τα κουνούπια!


Η βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά και να παραμείνει υγιές. Μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα, όπως το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, τα πράσινα φασόλια, το καλοκαίρι σκουός, το λάχανο, το σπανάκι, τη μελιτζάνα, και τους ηλιόσπορους. Ακόμα, παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του στρες και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τι έχει να κάνει αυτό με τα κουνούπια; Αν έχετε αρκετή βιταμίνη Β1 στον οργανισμό σας θα παράγετε μία μυρωδιά που απωθεί τα κουνούπια. Μην ανησυχείτε – οι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να την μυρίσουν! Αλλά όταν τα κουνούπια το μυρίσουν, θα φύγουν πρός έναν άλλο στόχο!
Ένα άλλο φυσικό γιατρικό!

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάνοντας ένα σπιτικό εντομοαπωθητικά σπρέι. Υπάρχουν πολλές σπιτικές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε,αλλά αυτή απαιτεί μόλις δύο συστατικά: φρέσκο ​​μαϊντανό και οργανικό ξύδι μηλίτη.

Οδηγίες:
Προσθέστε μια χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό σε ένα γουδί
Προσθέστε 120ml ξύδι μηλίτη
Πολτοποιήστε τα συστατικά στο γουδί
Αφήνουμε το μείγμα να για λίγες ώρες
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού
Κρατήστε το μείγμα στο ψυγείο για μακροχρόνια χρήση
Προσθέστε αιθέρια έλαια για μια ευχάριστη μυρωδιά, αν θέλετε

Αυτό το μείγμα είναι απόλυτα ασφαλή για το δέρμα σας και δεν έχει επιβλαβείς παρενέργειες.
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr via davidwolfe.com
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.
http://www.hippieteepee.gr/2016/06/part

http://etsimravo.blogspot.gr/2016/06/blog-post_43.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια