Ο Χριστόδουλος έφυγε νωρίς γιατί ενοχλούσε το σύστημα…





Ο μήνας Ιούνιος, κατά έναν περίεργο αλλά όχι ανεξήγητο λόγο, είναι για όσους εξακολουθούν να θυμούνται και να ”γνωρίζουν” τα εκκλησιαστικά μας πράγματα και μάλιστα της τελευταίας δεκαετίας, ως μία νέα Μεγάλη Σαρακοστή της Εκκλησίσς μας.

Μέσα στον Ιούνιο του 2007, ήταν που αισθάνθηκε μία αλλόκοτη και επώδυνη αδιαθεσία ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κι άρχισε από τότε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ασθένειας που τον κατέλαβε εντελώς απροσδόκητα για να του στερήσει έξι μήνες αργότερα την ίδια του τη ζωή!

Στις 8 Ιουνίου 2007, έκανε την πρώτη μαγνητική τομογραφία που έδειξε τους δύο ..πρωτογενείς(!!!!) καρκίνους:έναν στα έντερα και έναν στο συκώτι!

Στις 9 Ιουνίου εισήχθη χωρίς ευρύτερη ενημέρωση για τον ακριβή λόγο της αςθενείας του,στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ και στις 13 Ιουνίου εγχειρίσθηκε στο.. έντερο, που είχε δήθεν “στουμπώσει”! Και όλα αυτά έγιναν ,με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς την σωστή και πλήρη, όπως θα έπρεπε ενημέρωση ό λ ω ν των ενδιαφερομένων πνευματικών τέκνων του.

Από το σημείο αυτό και μετά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της υγείας του! Τα λάθη που έγιναν τραγικά! Οιοσδήποτε άλλος άνθρωπος — κοινός θνητός– που θα αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα αςθενείας,ενδεχομένως μπορεί και να ζούσε, ακόμη μέχρι και σήμερα! Δυστυχώς ο Χριστόδουλος ,παρά τον θόρυβο και την ανησυχία που προκάλεσε η ασθένειά του, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον απρόσκλητο επισκέπτη, τον θάνατο! Ισως γιατί κάποιοι είχαν αποφασίσει από πολλά χρόνια πριν, οτι η παρουσία του τους χαλούσε τα σχέδια!
Κι έτσι τον.. έφυγαν νωρίς!

Φαντασθείτε ποιά θα ήταν η κατάσταση στη χώρα μας,αν ζούσε σήμερα! Τί θέση θα είχαν οι …”θεσμοί” των δανειστών μας, αλλά κσι ποιός από τους ξένους θα τολμούσε να πει κάτι άσχημο και προσβλητικό για τη χώρα μας και το λαό μας .χωρίς να πάρει την πρέπουσα απάντηση από τον Χριστόδουλο!

Άλλωστε ο ρηξικέλευθος αυτός Πρωθιεράρχης τα είχε “προφητεύσει”,τρόπον τινά, όλα αυτά που ζούμε σήμερα από τα πρώτα έτη της Αρχιεπισκοπείας του.

Ισως είχε δίκαιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που του είπε στην τελευταία – αποχαιρετιστήρια συναντησή τους στο Ψυχικό,στην Αρχιεπισκοπική κατοικία:

–”Συλλαμβάνω τον εαυτό μου ,του είπε, να προσεύχεται για να ζήσεις! Σε χρειάζεται αυτός ο τόπος, για να μπορείς να εξακολουθείς να λές,αυτά που δεν μπορούμε να πούμε εμείς”.

Πόσο τραγικά αληθινή διαπίστωση…; Ισως γιατί καθώς τα χρόνια περνούν νοιώθουμε την απουσία του ολοένα και περισσότερο!

“Και είναι σα να έφυγε μόλις εχθές προχθές, γιαυτούς που τον αγάπησαν δεν έφυγε ποτε”.
Ας είναι η μνήμη Του αιωνία!


exapsalmos.gr

Το διαβάσαμε από το: Ο Χριστόδουλος έφυγε νωρίς γιατί ενοχλούσε το σύστημα… http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/06/blog-post_521.html#ixzz4B77jIiXN

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια