Επίθεση των Ρώσων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο – Έπεσαν οι μάσκες!

Σε σύγκρουση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης φαίνεται να οδηγείται η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στο πρακτορείο ειδήσεων TASS δημοσιεύεται άρθρο στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως τα Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μια δικτατορία σε σχέση με της 13 Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Στο άρθρο αναφέρεται πως η Κωνσταντινούπολη απέρριψε την πρόταση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να γίνει μια έκτακτη σύνοδο στην πορεία για την Πανορθόδοξη Σύνοδο που είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Κρήτη στις 19 Ιουνίου.

Το άρθρο επικαλείται τα λεγόμενα του Βλάντιμιρ Βασίλικ, Καθηγητή στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Κύκλοι των υπόλοιπων Εκκλησιών αναφέρουν πως η Μόσχα προσπαθεί να πάρει την πρωτοκαθεδρία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, επικαλούμενη το γεγονός ότι πρόκειται για την πολυπληθέστερη ορθόδοξη εκκλησία, ωστόσο υπάρχουν οι ενδείξεις ότι από πίσω είναι πολιτικά κίνητρα και πιο συγκεκριμένα το περιβάλλον Πούτιν που προσπαθεί μέσω της Ρωσικής Εκκλησίας να δημιουργήσει ένα Ορθόδοξο «τόξο».

Να σημειωθεί ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια το Πατριαρχείο Μόσχας προσπαθεί να «ακυρώσει» το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και να αναδειχτεί ως ηγέτιδα Εκκλησία της Ορθοδοξίας.

Αυτό βεβαίως εντάσσεται και στην ευρύτερη ρωσική ιμπεριαλιστική στρατηγική, που επιθυμεί να ελέγξει τους Ορθόδοξους όλου του πλανήτη.

Δεν είναι μυστικό ότι η Εκκλησία της Ρωσίας εδώ και χρόνια προσπαθεί να αλώσει τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, μετατρέποντάς τα σε ρωσικές «βάσεις» και να εκδιώξει τους Έλληνες από αυτά.tribune.gr

Το διαβάσαμε από το: Επίθεση των Ρώσων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο – Έπεσαν οι μάσκες! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/06/blog-post_681.html#ixzz4AzVX8n72

Σχόλια