ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ: «ΟΡΙΣΤΕ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΝ ΟΑΕΕ»




«Χρωστάω πάνω από 30.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ. Για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι όμως, δεν τους τα χρωστάμε, αυτοί μας τα ζητούν, απαίτηση που είναι παράνομη και αντισυνταγματική, γιατί δεν λαμβάνουν υπ΄όψιν τα κριτήρια διαβίωσης του κάθε οφειλέτη επιχειρηματία. Οι παραλογισμοί σε αυτό το ταμείο είναι αμέτρητοι. Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας που «τρέχει» μια εταιρεία με 50 άτομα προσωπικό και ένας ψιλικατζής που είναι τα ίδια χρόνια ασφαλισμένος με τον μεγαλοεπιχειρηματία, π.χ 15ετία, να πληρώνουν τις ίδιες εισφορές. Είναι δυνατόν να βρίσκονται στην ίδια κλάση; Στην Ελλάδα, οι αλήτες αυτοί που μας κυβερνούν και οι οποίοι είναι ανίδεοι περί λειτουργίας της αγοράς, έχουν μετατρέψει την ασφαλιστική κάλυψη…σε χαράτσι, σε δυσβάστακτο φόρο. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες σε εταιρείες. Ο τζίρος μου τα χρόνια της κρίσης έχει μειωθεί περίπου στο…80%. Δεν βγάζω παραπάνω από 4.000 ευρώ τον χρόνο. Τι να πρωτοπληρώσω με αυτά; Τον ΟΑΕΕ; Για ποιο λόγο; Προσωπικά πιστεύω, και την γνώμη μου αυτή ασπάζονται και οι περισσότεροι συνάδελφοι μου, πως από την στιγμή, που το ταμείο δεν μας παρέχει την δυνατότητα να επιλέξουμε την ασφαλιστική κλάση που επιθυμούμε, και η οποία θα αντικατοπτρίζει τις πραγματικές οικονομικές μας δυνατότητες, δεν υπάρχει διέξοδος. Αυτό είναι και το εγκληματικό λάθος του ΟΑΕΕ. Έχει πάψει να είναι ασφαλιστικό ταμείο και έχει μετατραπεί σε…φορολογική υπηρεσία, αφου επιλέγει μόνο του, σε ποια κλάση ανήκω και τι χρήματα πρέπει να πληρώνω. Εγώ αυτό το θεωρώ παράνομο και αντισυνταγματικό. Πρέπει ο ίδιος ο ελεύθερος επαγγελματίας, να επιλέγει την κλάση στην οποία θα ανήκει και οι υπηρεσίες που θα του παρέχονται θα είναι ανάλογες των χρημάτων που είναι διατεθειμένος να καταβάλλει στον φορέα του. Δεν έχουν δικαίωμα να τοποθετούν…ετσιθελικά τον επιχειρηματία εκεί που οι ίδιοι θέλουν, και μάλιστα χωρίς να λαμβάνουν υπ’οψιν την οικονομική πραγματικότητα της αγοράς και του ιδίου» δηλώνει στο bangladeshnews.gr, o ελεύθερος επαγγελματίας, Ευάγγελος Κανίνιας. O ελεύθερος επαγγελματίας, Eυάγγελος Κανίνιας, με το καπελάκι της Μπαρτσελόνα, αποχαιρετά για πάντα….την πληρωμή των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ!
ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ, «ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ…

«Αν τα χρήματα αυτά, τα δίναμε σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία θα μας συμπεριφέρονταν ως βασιλιάδες. Πρώτο…κρεβάτι. Αν αρρωσταίναμε, θα είχαμε 1ο γιατρούς πάνω από το κεφάλι μας. Τι ζητάμε; Πρώτον και σημαντικότερον, να κλείσει το υφιστάμενο, ληστρικό και καταχρεωμένο ταμείο που ακούει στο όνομα ΟΑΕΕ, δίνοντας μας πίσω αυτά που πληρώναμε τόσα χρόνια. Να γίνει εκκαθάριση υπολοίπων και να προχωρήσει η δημιουργία ενός νέου, βιώσιμου ταμείου στο οποίο θα πληρώνουμε 100 ευρώ συνταξιοδοτικές εισφορές και 50 ευρώ εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αν το επιθυμούμε. Οι επιπλέον εισφορές θα καταβάλλονται από τον ελεύθερο επαγγελματία, ανάλογα με την κρίση του και τις δυνάμεις του, για να καλυφθούν τα «χαμένα» χρόνια της ασφάλισης κατά την περίοδο της κρίσης. Οι συνάδελφοι μου στην αγορά συμφωνούν απολύτως μαζί μου. Δύο τελευταίες επισημάνσεις/παροτρύνσεις: Να μην πληρώνει κανείς μέχρι να κλείσει το ταμείο. Το ότι μου τα ζητά το κράτος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πληρώσω. Και το σημαντικότερο: Στις υπόλοιπες χώρες η ασφάλιση είναι ανταποδοτική. Δίνεις ότι παίρνεις. Σε εμάς γιατί δεν ισχύει το ίδιο;»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

http://www.bangladeshnews.gr/eleftheros-epangelmatias-ta-lei-exo-apo-ta-dontia-oriste-i-logi-pou-den-plirono-ton-oaee/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια