ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΥΨΟΥΣ 70.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ 14% ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ !!!





ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Πρόκειται για κόκκινα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις που όμως οι καθυστερήσεις τους ήταν «φρέσκιες» !!!
Στην Ελλάδα οι τραπεζίτες έχουν έτοιμο πακέτο 2-3 δις βαθιά κόκκινων καταναλωτικών δανείων που θα πωληθεί όσο όσο στα κοράκια των funds !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/08/3_89.html



Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 70 εκατ. ευρώ, προχώρησε στο β' τρίμηνο της χρήσης η θυγατρική της Εθνικής στη Βουλγαρία (UBB).

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πακέτο, παρότι επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, πουλήθηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο 14% της ονομαστικής τους αξίας.

Το υψηλότερο τίμημα εξηγείται από την Εθνική λόγω του γεγονότος ότι δεν πρόκειται για δάνεια που εμφανίζουν εδώ και πολύ καιρό καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν στελέχη του ομίλου για «φρέσκιες» σχετικά καθυστερήσεις, από τις οποίες ο αγοραστής έχει περισσότερες πιθανότητες να εισπράξει.

Η θυγατρική της Εθνικής είχε σχηματίσει προβλέψεις άνω του 90% για τα παραπάνω δάνεια και επομένως από την πώληση ανέκτησε μικρό μέρος της ζημιάς.

Σημειώνεται ότι το ύψος των προβλέψεων της Εθνικής για τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα φθάνει στο 97% και η τράπεζα εξετάζει επίσης τρόπους πρόσφορης πώλησης των απαιτήσεων.







πηγη: imerisia.gr
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/09/70000000-14.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια