Φίλης: Θα δημιουργήσουμε ένα «ουδετερόθρησκο κράτος!» (video)

 
«Που ήταν η εκκλησία στην κατοχή και τη χούντα;»

Για άλλη μια φορά ο πολύς Φίλης προκαλεί. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για ένα ουδετερόθρησκο κράτος και σχολείο στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» με τον Μάκη Κουρή και τον Σπύρο Γκουτζάνη.

Συγκεκριμένα είπε ότι με συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση θα περάσει στο ουδετερόθρησκο κράτος και σε ουδετερόθρησκο σχολείο. Είναι βασικό θέμα, είπε, η σύγχρονη πολιτισμική ταυτότητα του Έλληνα και υπογράμμισε ότι η Ορθοδοξία είναι πλούσια, δεν είναι μονοδιάστατη.

Η εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας κι αναρωτήθηκε που ήταν στη χούντα και την κατοχή;
Ακόμη υπογράμμισε ότι στον 20ο αιώνα που ζούμε είναι αδιανόητο η εκκλησία να καθορίζει ποια μαθήματα θα γίνονται στα σχολεία. Αυτά τα πράγματα είναι αναχρονισμός και σκοταδισμός και δεν τα συζητάμε.
Πρόσθεσε ότι είναι σκοταδιστικές αντιλήψεις οι θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών που δεν πρέπει να γίνονται προσηλυτιστικά και κατηχητικά…

Συριζανελ και συνεχίζουν… Όσο για το βίντεο με τον κύριο Υπουργό πριν το δείτε απομακρύνετε τα μικρά παιδιά από την οθόνηhttp://www.elkosmos.gr/filis-tha-dimiourgisoume-ena-oudeterothrisko-kratos-video/

Σχόλια