Αν είναι δυνατόν! Που αλλού θα εισβάλλουν οι "πρόσφυγες"...






Ο κωδικός για το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας το οποίο θα βάλει τους πρόσφυγες μέσα στα Πανεπιστήμια , για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, είναι «Διεθνές Διαβατήριο φοιτητή». Μετά το πρόγραμμα ένταξης των μαθητών στη δημόσια εκπαίδευση που φαίνεται ότι προχωράει και θα οδηγήσει στην ένταξη περισσότερων μαθητών στα δημοτικά και στα γυμνάσια σχολεία, το υπουργείο Παιδείας οργανώνει τη συνέχεια αυτού του προγράμματος με τη θεσμοθέτηση κριτηρίων πιστοποίησης για την ένταξη προσφύγων στα Πανεπιστήμια.
Για τον λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα αναμένεται να έρθει ειδική επιτροπή με μέλη από διάφορες χώρες της Ευρώπης, για συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Παιδείας, ώστε να καταρτίσουν λίστα κριτηρίων εισαγωγής των προσφύγων στα Πανεπιστήμια διεθνώς.
Το θέμα βρίσκεται στα χέρια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης όρισε την Ελλάδα επικεφαλής διεθνούς επιτροπής, η οποία μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα κριτήρια πιστοποίησης των προσφύγων. Στόχος της διεθνούς αντιπροσωπείας που θα έρθει στην Αθήνα είναι η θέσπιση αναλυτικών και συγκεκριμένων κριτηρίων αναγνώρισης σπουδών που ήδη έχουν κάνει στις χώρες από τις οποίες έρχονται, οι πρόσφυγες.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο οποίος έχει αναλάβει το θέμα της ένταξης στην εκπαίδευση των προσφύγων, το ζήτημα είναι η πιστοποίηση των στοιχείων των προσφύγων καθώς πολλοί είναι χωρίς χαρτιά και αποδείξεις ότι είναι φοιτητές.
Όσον αφορά το θέμα της γλώσσας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θάνος Δημόπουλος επεσήμανε ότι αρχικά πρέπει να λυθεί το εμπόδιο που βάζει η γλώσσα , οπότε τα μαθήματα θα οργανωθούν στην αγγλική γλώσσα.
http://voicenews.gr/index.php/ellada/80810-an-einai-dynaton-pou-alloy-tha-eisvalloun-oi-prosfyges.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια