ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-S0Κ αρχηγού του ΓΕΣ: «Ας ετοιμαζόμαστε για ΠΟΛΕΜΟ με την Τουρκία»
Για ΠΡΩΤΗ φορά μιλάει ανοιχτά…

υψηλόβαθμο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.


Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς, κρούει τον ΚΩΔΩΝΑ του κινδύνου, καθώς διαπιστώνει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας και καλεί σε εγρήγορση προκειμένου να μη χαθούν η Θράκη και νησιά του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real, o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χρίστος Μανωλάς, προειδοποιεί ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα, πολύ πιθανόν να κληθεί πολεμήσει προκειμένου να υπερασπιστεί, την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.


«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και ώς έθνος , θα χρειαστεί να πολεμήσουμε», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί ο στρατηγός Μανωλάς.

Για τον επίτιμο Α/ΓΕΣ τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν, καθώς μια σειρά εξελίξεων κάνουν τους Τούρκους, να αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και πλέον εκφράζουν ανοιχτά τους μύχιους πόθους του.

Για τον στρατηγό Μανωλά, η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας, αλλά και διαρκής αύξηση του πληθυσμού της, είναι παράγοντες που δίνουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση.

Γι’ αυτό άλλωστε και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αλλαγή στη συμπεριφορά των Τούρκων ηγετών, με δηλώσεις που προϊδεάζουν για προκλήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και σε στρατιωτική σύγκρουση.

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς προτείνει ως αντίμετρα αποφυγής του ρίσκου μιας κλιμακούμενης κρίσης από την Τουρκία την ανάπτυξη νοοτροπίας εθνικής επιβίωσης, τη σύναψη συμμαχιών με φίλες χώρες, πολιτική και διπλωματική εγρήγορση, αύξηση των εξοπλισμών και οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης… newsbomb.gr

http://olastifora.gr/archives/49908

Σχόλια