ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανοίγει τις πύλες για τους Σύρους χριστιανούς και τις κλείνει για τους μουσουλμάνους





Οι αιτήσεις Σύρων χριστιανών για χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα στις ΗΠΑ θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν ήσουν μουσουλμάνος μπορούσες να γίνεις δεκτός στην χώρα, αλλά αν ήσουν χριστιανός ήταν σχεδόν αδύνατο και αυτό ήταν τόσο άδικο, καθώς ενώ όλοι ήταν καταδιωκόμενοι για να είμαστε ειλικρινείς, αποκεφάλιζαν περισσότερο χριστιανούς», είπε ο κ. Τραμπ σύμφωνα με αποσπάσματα μιας απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης που παραχώρησε σε χριστιανικό τηλεοπτικό δίκτυο και αναμένεται να μεταδοθεί την Κυριακή.

Βάσει στοιχείων του Pew Research Centre, τα οποία δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο, 38.901 μουσουλμάνοι πρόσφυγες εισήλθαν στις ΗΠΑ σε χρονικό διάστημα 12 μηνών, ενώ οι χριστιανοί πρόσφυγες που εισήλθαν στην χώρα ανήλθαν σε σχεδόν αντίστοιχο αριθμό, 37.521.

Ο κ. Τραμπ αναμένεται να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή διακοπή εισόδου στις ΗΠΑ προσφύγων που προέρχονται από χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια