Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πιστώνεται με την καλύτερη απόδοση της γερμανικής οικονομίας εδώ και 26 χρόνια – Πλεόνασμα-τέρας 24 δισ. ευρώ πέτυχε η Γερμανία! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;






Oι πολιτικές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνδυασμό με τον στρατηγικό πλαίσιο που έθεσε ήδη από τις αρχές της χιλιετίας με την περίφημη Ατζέντα 2010 ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, έχουν μετατρέψει τη Γερμανία σε ένα τέρας δημοσιονομικών πλεονασμάτων. Οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν πλέον: η Γερμανία πέτυχε κατά το 2016 το υψηλότερο δημοσιονομικό πλεόνασμα στην ιστορία της μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική στατιστική υπηρεσία Destatis.

Το πλεόνασμα έφτασε τα 23,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι 0,8% του ΑΕΠ, καθώς τα έσοδα ξεπέρασαν τα έξοδα «σε όλα τα επίπεδα της γενικής κυβέρνησης».

Οι θετικές εξελίξεις αποδίδονται στην αύξηση των εισροών από τους φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα η πτώση της ανεργίας σε ιστορικά χαμηλά τόνωσε την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Με τις εισφορές να γεμίζουν τα «σεντούκια» τους, τα ασφαλιστικά Ταμεία πέτυχαν το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάσματος, 8,2 δισ. ευρώ. Ακολούθησε η κεντρική κυβέρνηση, με πλεόνασμα 7,7 δισ. ευρώ.

Τα 16 ομόσπονδα κρατίδια και η τοπική αυτοδιοίκηση πέτυχαν αθροιστικά θετικό αποτέλεσμα 7,8 δισ. ευρώ, συνεχίζοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή τους, όπως αναφέρει η Destatis.




scoops.gr

Το διαβάσαμε από το: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πιστώνεται με την καλύτερη απόδοση της γερμανικής οικονομίας εδώ και 26 χρόνια – Πλεόνασμα-τέρας 24 δισ. ευρώ πέτυχε η Γερμανία! Τι δεν καταλαβαίνεις;;; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/02/26-24.html#ixzz4ZVz1hOjn

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια