Την ώρα που στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την γενοκτονία των ποντίων και την ονομάζουμε εθνοκάθαρση – Ο Καναδός πρόεδρος την αναγνωρίζει και ρίχνει χαστούκι στους Τούρκους






Είναι γνωστός για τα φιλελληνικά του συναισθήματα, ενώ και η ελληνική κοινότητα τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για εκείνον. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό του Καναδά, ο οποίος άλλωστε θα είναι και ο τελετάρχης στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου που θα γίνει στο Μόντρεαλ.


Ο Τζάστιν Τριντό,
έστω και με έμμεσο τρόπο, πλέον εμπλέκεται και με ένα ζήτημα ελληνικού ενδιαφέροντος που έχει φτάσει στη Γερουσία του Καναδά, και δεν είναι άλλο από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, και κατ’ επέκταση του ορισμού της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης. Στα χέρια του πρωθυπουργού του Καναδά βρίσκεται επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Νίκος Παγώνης, και με την οποία του ζητείται να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι απόρροια της ευαισθησίας της ΕΚΜΜ για το δίκαιο αυτό αίτημα των απανταχού Ελλήνων Ποντίων, εντός και εκτός του Καναδά», αναφέρεται σε ανακοίνωση, σύμφωνα με το greekpost.ca.

Στη Γερουσία του Καναδά έχει εισαχθεί προς συζήτηση πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η πρωτοβουλία ανήκει στους ομογενείς γερουσιαστές Πάνα Μέρτσαντ και Λέο Χουσάκο, οι οποίοι εξήγησαν στους συναδέλφους τους γιατί πρέπει να δώσουν τη θετική τους ψήφο.

Πληροφορίες του pontos-news.gr από το γραφείο του γερουσιαστή Λέο Χουσάκου αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία, ενώ στόχος είναι να εισαχθεί για συζήτηση και στο Κοινοβούλιο του Καναδά, το οποίο ασκεί τη νομοθετική εξουσία στη χώρα, ώστε να πάρει τη μορφή νομοσχεδίου.




scoops.gr

Το διαβάσαμε από το: Την ώρα που στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την γενοκτονία των ποντίων και την ονομάζουμε εθνοκάθαρση – Ο Καναδός πρόεδρος την αναγνωρίζει και ρίχνει χαστούκι στους Τούρκους http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/03/blog-post_7218.html#ixzz4bs4OtTK3

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια