Νέα στοιχεία «καίνε» την οικογένεια Στουρνάρα για τις μπίζνες στην Υγεία





Νέα στοιχεία-φωτιά, που «καίνε» τον Γιάννη Στουρνάρα για τις δραστηριότητες της συζύγου του με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Documento».


Στο ρεπορτάζ υπενθυμίζεται η επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, η οποία επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη φέρεται ότι ανέλαβε μέσω της εταιρίας της τη διοργάνωση συνεδρίου ιατρικού ενδιαφέροντος.

Το κόστος του συνεδρίου ανήλθε στα 400.00 ευρώ. Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, επειδή το ποσό ήταν μεγάλο, προκειμένου να μη γίνει διαγωνισμός, το υπουργείο ανέθεσε τη διοργάνωση και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ η οικογενειακή επιχείρηση Στουρνάρα, η Mindwork, ανέλαβε από κοινού τη διοργάνωση του επίμαχου ιατρικού συνεδρίου «eHealth 2014», το οποίο τέθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.

>Η εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πήρε τη διοργάνωση χωρίς διαγωνισμό και αυτό γιατί κάποιοι «φρόντισαν» να είναι συνδιοργανωτής το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο δεν υπάγεται σε κρατικό έλεγχο και ως εκ τούτου μπορούσε να προχωρήσει η απευθείας ανάθεση.

Σύμβαση

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι αυτές οι εκδηλώσεις επιχορηγούνταν από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Novartis. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στις 9 Μαΐου 2014 το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω της προέδρου του Τζένης Κρεμαστινού υπογράφει σύμβαση με τη Mindwork Business Solutions της κυρίας Στουρνάρα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «eHealth 2014» και προσθέτει: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως γράφει η σύμβαση, υλοποιεί την εκδήλωση σύμφωνα με υπουργική απόφαση που του αναθέτει τη συγκεκριμένη ευθύνη».


Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται επίσης ότι ο νυν δικηγόρος της κυρίας Νικολοπούλου, ο Σπ. Μουζακίτης, ήταν κατά την επίμαχη περίοδο οικονομικός εισαγγελέας με αρμοδιότητα τον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο χορηγούσε τα κονδύλια για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
Επιπλέον, το καταστατικό της εταιρίας της κυρίας Νικολοπούλου είχε συνταχθεί το 2008 από τη συμβολαιογράφο Ευγενία Κοντακίδου – Μουζακίτη, σύζυγο του Σπ. Μουζακίτη.
http://kokkinoslawfirm.com/2017/04/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%83/ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια