Το «τερμάτισε» ο Ερντογάν: Όσοι ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα δε θα πάνε στον παράδεισο!

Σε ομιλία του στην Προύσα την περασμένη Τετάρτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στον λαό του αλλά κατά προέκταση σε όλους τους Τούρκους πολίτες, είπε το απίστευτο:«Μην ρισκάρετε τον κόσμο σας και τη μεταθανάτια ζωή αντιτιθέμενοι σε αυτό [στο προεδρικό σύστημα]», είπε, εννοώντας ευθέως ότι όσοι ψηφίσουν «όχι» στην ανακήρυξή του σε πρόεδρο-σουλτάνο «χάνουν» τον παράδεισο των μουσουλμάνων.

Πρόκειται για εξωφρενική δήλωση, αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μας έχει συνηθίσει τους τελευταίους μήνες σε εξωφρενικές δηλώσεις.

Βεβαίως κάποιος θα μπορούσε να τον κατηγορήσει ως «θεομπαίχτη», αφού αναμιγνύει τα «μεταθανάτια» με τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Να σημειωθεί εδώ ότι πολλοί οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον θεωρούν κάτι σαν απεσταλμένο του Θεού, πράγμα που εξηγεί γιατί από την πλευρά του έχει αποκτήσει το πρωτοφανές θράσος να απειλεί με αιώνια κόλαση τους αντιφρονούντες.

Για παράδειγμα, ο θεολόγος και υποστηρικτής του Ερντογάν Βεχμπί Γκιουλέρ, μιλώντας στις αρχές Φεβρουαρίου σε τηλεοπτική εκπομπή του φιλοκυβερνητικού καναλιού Beyaz TV, σημείωσε ότι «ήταν ο Σατανάς που είπε «όχι» στην εντολή του Θεού» και συμπλήρωσε ότι «ψήφος ενάντια στη συνταγματική μεταρρύθμιση στο δημοψήφισμα του Απριλίου είναι σαν την άρνηση του Σατανά, που αμφισβήτησε τις θεϊκές εντολές».

Από την άλλη πλευρά ο Σατσίτ Αρβάσι, θεολόγος που ζει στις ΗΠΑ και είναι δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγόρησε φιλοκυβερνητικούς κύκλους ότι παραπλανούν τους πιστούς σχετικά με τη θρησκεία προσδίδοντας θεϊκά χαρακτηριστικά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα ρώτησε τους οπαδούς του: «Τον θεωρείτε Θεό;».

«Κρατείστε τα βρωμόχερά σας μακριά από τη θρησκεία, την πίστη μας, το Κοράνι μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
*Στην κεντρική φωτογραφία, που είναι από την ομιλία του στην Προύσα, βλέπουμε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σχηματίσει και με τα δύο χέρια τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή τα δάχτυλα τεντωμένα και τον αντίχειρα μέσα στην παλάμη.

tribune.gr

Το διαβάσαμε από το: Το «τερμάτισε» ο Ερντογάν: Όσοι ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα δε θα πάνε στον παράδεισο! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/04/blog-post_998.html#ixzz4dr5S1b6L

Σχόλια