Οι ΗΠΑ προΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ για ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Κάτι Έρχεται ή Στοχεύουν Εμάς; (video)











Γράφει ο Σπύρος Μακρής


Τον τελευταίο καιρό, οι φήμες για έναν επικείμενο γενικευμένο πόλεμο στην Γη, κάνουν τον γύρω του κόσμου. Όμως οι ΗΠΑ κάνουν σχέδια από το διάστημα. Άραγε, θα σημαδεύουν στόχους στην Γη, ή πέρα από αυτήν;…



Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών διεξάγει διάφορες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νέας θέσης ελέγχου και διοίκησης…

Ο σκοπός είναι να προετοιμαστεί επαρκώς για έναν ενδεχόμενο πόλεμο στο διάστημα. Οι διάφορες αλλαγές περιλαμβάνουν την αναδιάρθρωση και το σχηματισμό του Κέντρου Διοίκησης Διαστημικού Πολέμου. Με άλλα λόγια, ετοιμαστείτε για έναν «Πόλεμο των Άστρων».




Τώρα, καθώς η Κίνα και η Ρωσία προσπαθούν επιθετικά να αμφισβητήσουν την αμερικανική υπεροχή στο διάστημα με φιλόδοξα στρατιωτικά διαστημικά προγράμματα, ο αγώνας εξουσίας απειλεί να εξαπολύσει μια σύγκρουση που θα μπορούσε να παραλύσει την πλανητική υποδομή που βασίζεται στο διάστημα.

Και παρόλο που θα μπορούσε να αρχίσει στο διάστημα, μια τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει έναν ευρύτατο πόλεμο στη Γη…

Αυτό το νέο μέτρο έρχεται εν μέσω κριτικών από πολλούς νομοθέτες που ισχυρίζονται ότι ο «υπάρχων» στρατιωτικός κλάδος δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να πολεμήσει στο διάστημα, έναν τομέα που προσελκύει στρατιωτικές φιλοδοξίες όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και από τη Ρωσία και την Κίνα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το 2007 η Κίνα δοκίμασε ένα δορυφορικό πύραυλο και κατάφερε να καταστρέψει με επιτυχία έναν από τους δορυφόρους της. Ήταν ένα μήνυμα προς τον κόσμο για τις νέες δυνατότητές της και μια σοβαρή ανησυχία για το στρατό των ΗΠΑ.


Στις αρχές του 2016 η NASA δημιουργούσε το Πλανητικό Υπουργείο Άμυνας

Γνωρίστε τώρα, το Εθνικό Κέντρο Άμυνας Διαστήματος (National Space Defense Center), το νέο όνομα του κέντρου διοίκησης πολέμου του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Jay Raymond, επικεφαλής Διαστημικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας (Air Force Space Command), η νέα θέση θα έχει οργανωτικές, εκπαιδευτικές και εξοπλιστικές ικανότητες για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που μπορεί να αναπτυχθούν στο διάστημα. Η Πολεμική Αεροπορία συνεργάζεται με το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης (National Reconnaissance Office) για να δημιουργήσει ένα έργο κοινού χώρου γνωστό ως «πεδίο πολέμου» (war domain).

Σύμφωνα με το Defense One, ο νέος στρατηγός «θα έρχεται κάθε μέρα να εργάζεται εστιάζοντας επάνω στο εξής: να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να εξοπλίσουμε τις δυνάμεις μας για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις στον τομέα αυτό», δήλωσε ο στρατηγός Jay Raymond, επικεφαλής της Διαστημικής Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ιδέα ενός πολέμου στο διάστημα δεν είναι καινούργια, καθώς ήδη από την δεκαετία του 1950, Σοβιετικοί και ΗΠΑ εξέταζαν, τοποθετούσαν, δοκίμαζαν πυρηνικά όπλα σε τροχιά, ενώ στην δεκαετία του 1980, η στρατιωτικοποίηση του διαστήματος κορυφώθηκε με την πρωτοβουλία στρατηγικής άμυνας της διοίκησης Reagan, γνωστή ως Star Wars.

Άραγε προετοιμάζονται για έναν γενικευμένο πόλεμο, τον λεγόμενο και Γ΄παγκόσμιο, που θα πλαισιώνεται με στόχους από και προς το διάστημα; Ή μήπως όλα αυτά είναι μια «κάλυψη» για να σχηματίσουν άμυνα απέναντι σε διαστημόπλοια από άλλους πλανήτες που λέγεται ότι πλησιάζουν την Γη;…





diadrastika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια