Πανίσχυρο Ελληνικό ΤΟΜΑ που θα προέλθει από εκσυγχρονισμό παρουσίασε η EODH Hellas, με κόστος χαμηλότερο από 1 εκ. ευρώ











Σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η ελληνικότατη εταιρεία EODH Hellas, σε μια πραγματικά εντυπωσιακή κίνηση, καθώς ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό για ένα προηγμένο ΤΟΜΑ, που θα προέλθει από τον εκσυγχρονισμό των παρωχημένων πλέον ΤΟΜΠ ελληνικής κατασκευής Leonidas 1/2 σε υπερσύγχρονα και εξαιρετικά ικανά ΤΟΜΑ.

Θα
δημιουργηθούν οχήματα που όχι απλά θα μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στο πεδίο της μάχης, αλλά μάλλον θα είναι από τα ισχυρότερα ΤΟΜΑ στην περιοχή.


Ας εξηγήσουμε την δυνατή προσπάθεια που κάνει η EODH, καθώς οι δραστήριοι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της δεν μένουν στα στενά “πλαίσια” δραστηριοποίησης της εταιρείας, αλλά αντίθετα, αξιοποιώντας την εμπειρία που έχουν από τα προγράμματα που έχει συμμετάσχει η EODH, παρουσιάζουν ένα πραγματικά ολοκληρωμένο προϊόν, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά.


Προκειμένου να μην κρατάμε τους αναγνώστες μας σε αγωνία, θα πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ΤΟΜΑ
με πυροβόλο 30 χιλιοστών, που μπορεί να ακολουθήσει άνετα τα Leo2HEL στη μάχη, ενώ το κόστος της μετασκευής, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν θα ξεπεράσει το 1 εκ. ευρώ. Η τιμή αυτή έχει υπολογιστεί όχι “στο περίπου” αλλά με τα υψηλά κοστολογικά στάνταρντς που έχει η εταιρεία, αποτέλεσμα της συμμετοχής της σε πλήθος διεθνών projects.

Ποιο είναι το πυροβόλο; πως θα τοποθετηθεί;

Το πυροβόλο είναι το γνωστό σε όλους Mauser MK30F των 30mm, το πυροβόλο που χρησιμοποιήθηκε στο όχι και τόσο επιτυχημένο αντιαεροπορικό σύστημα ARTEMIS 30. Η ιστορία του ΑΡΤΕΜΙΣ δεν χρειάζεται ειδική μνεία, αλλά σίγουρα, το πυροβόλο της Mauser είναι ένα από τα καλύτερα του είδους του. Θυμίζουμε πως το μεγαλύτερο μέρος του πυροβόλου κατασκευαζόταν στην Ελλάδα, ενώ λογικά ακόμη υπάρχουν οι εργαλειομηχανές στα ΕΑΣ για την κατασκευή περισσοτέρων.

Η EODH όμως κάνει μια εξαιρετικά έξυπνη σχεδίαση, και προσφέρει για τοποθέτηση στα νέα ΤΟΜΑ, τα ήδη υπάρχοντα πυροβόλα στην Ελλάδα. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πυροβόλων που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, και στην κυριολεξία είναι στα “λάδια” τους, ενώ φυσικά υπάρχει και το απόθεμα των αποσυρθέντων ΑΡΤΕΜΙΣ 30, που κάπου πρέπει να σκουριάζουν αφού δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις Ε.Δ της χώρας μας.

περισσότερα ptisidiastima.com

https://hellas-now.com/panischyro-elliniko-toma-poy-tha-proelthei-eksygchronismo-paroysiase/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια