Τ’ ακούσαμε και αυτό: Τούρκος δημοσιογράφος ζητάει από την Ελλάδα να ζητήσει συγνώμη… για την “γενοκτονία” στην Τριπολιτσά κατά των (αθώων) Τούρκων!




Έχουμε συνηθίσει να ακούμε κουφά από τους γείτονες μας… κάποια όμως δίνουν ρεσιτάλ!

Έχουμε πει να κόψετε τα ναρκωτικά, γιατί σας πειράζουν και δε ξέρετε τι λέτε… αλλά εσείς δε θέλετε να τα κόψετε με τίποτα. Θα πρέπει όμως να μας δίνετε και εμάς κάτι (σαν “καλή” γείτονες που είστε), για να μπορέσουμε να αντέξουμε όλες τις κοτσάνες που πετάτε τον τελευταίο καιρό.


Έτσι και ο Τούρκος δημοσιογράφος İlhan Tahsin της εφημερίδας birlikgazetesi, με ένα προκλητικά άρθρο του απαιτεί μια συγνώμη, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1821 με την κατάληψη της Τριπολιτσάς από το στρατηγό Κολοκοτρώνη.

Ο ίδιος αναφέρει ότι…

“η Πελοπόννησος είναι ένας από τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους ο κόσμος (Ελλάδα) θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Τούρκους.

Οι Έλληνες δολοφόνησαν 10 χιλιάδες Τούρκους στην Τρίπολη, μετά την εισβολή στην πόλη κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στον Μοριά που στρεφόταν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Δεκάδες τζαμιά μετατράπηκαν σε εκκλησίες στην Τρίπολη, τα οποία κατασχέθηκαν από Έλληνες επαναστάτες”.

Επικαλούμενος και τον ιστορικό William St. Κλερ αναφέρει ο ίδιος ότι «Πάνω από 10 χιλιάδες Τούρκοι σκοτώθηκαν. Οι κρατούμενοι βασανίστηκαν. Τους έκοψαν χέρια και πόδια, ενώ βασανίστηκαν και έγκυες γυναίκες. Ένας Έλληνας καυχιόνταν ότι “σκότωσε 90 άτομα”.

Η εξοργιστική ερμηνεία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων το 1821, κατά τον ίδιο ήταν μια “περιπέτεια” που ξεκίνησε το 1814 από την ελληνική επαναστατική οργάνωση της Φιλικής Εταιρείας.

“Φυσικά, στην επιτυχία αυτής της περιπέτειας, οι προσπάθειες των Ελλήνων φιλικών προς την Ευρώπη άξιζαν πολύ πέρα ​​από τα όνειρα των Ελλήνων επαναστατών.

Έτσι, για πρώτη φορά, ένα χριστιανικό κράτος απέκτησε ανεξαρτησία στα Οθωμανικά Βαλκάνια και παράλληλα περιορίστηκε και η απόλυτη οθωμανική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Η ελληνική εξέγερση μετατράπηκε σε βάναυσο θρησκευτικό πόλεμο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι Έλληνες, οι οποίοι έλαβαν υλική και ηθική υποστήριξη από την Ευρώπη, δήλωσαν ανοιχτά στην αρχή ότι στόχος τους ήταν να πολεμήσουν μέχρι να μην μείνει ούτε ένας Τούρκος στον Μοριά.


Σύμφωνα με Ευρωπαίους συγγραφείς που παρακολούθησαν τα γεγονότα, μερικές φορές ο θάνατος ήταν σωτηρία για τους Τούρκους.

Στο τέλος της εξέγερσης, ενώ τα τουρκικά ακίνητα και ιδρύματα στην Ελλάδα κατασχέθηκαν, τα αιώνια ίχνη του τουρκικού πολιτισμού στην περιοχή διαγράφηκαν για πάντα.

Ενώ η Δύση μας κατηγορεί με ισχυρισμούς για τη αποκαλούμενη γενοκτονία των Αρμενίων, κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τη σφαγή που υπέστησαν οι Τούρκοι στα Βαλκάνια.”

Εμείς με την ευκαιρία και μιας και πολλές φόρες οι γείτονες μας λένε ότι θα μας ρίξουν στη θάλασσα, όπως είχαν κάνει στην Μικρασιατική καταστροφή… έτσι και εμείς τους λέμε ότι θα κάνουμε και πάλι “γενοκτονία” όπως τότε στην Τριπολιτσά.

Όσο στο Τούρκο δημοσιογράφο, θα του πούμε πολύ απλά και λιτά… ότι καμία γενοκτονία δεν γίνεται σε έναν αγώνα απελευθερώσεις! Σου αρκεί αυτό για την συγνώμη που θέλεις να σου πούμε ή να στο κάνουμε μια μεγαλύτερη ανάλυση το όλο θέμα, για να καταλάβεις ότι αυτό που παίρνεις σου έχει κάψει όλα τα εγκεφαλικά σου κύτταρα;

Σλόγκαν της εβδομάδας… μη παίρνεται ναρκωτικά, για να μη γίνεται σαν τον İlhan Tahsin!

Αφιερωμένο με πολύ “αγάπη” στον İlhan Tahsin…



(με πληροφορίες από το pentapostagma.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια