Γερμανίδα βουλευτής: Είναι σκάνδαλο να δίνουμε όπλα στην Τουρκία για να απειλεί τους Ελληνες




Freepen.gr - Ανεξάρτητα από τις διεθνείς εντάσεις, η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να εγκρίνει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία
. Φέτος ο όγκος των εξαγωγών θα μπορούσε ακόμη και να αυξηθεί κι αυτό προκαλεί την οργή της αριστερής πολιτικού Sevim Dagdelen, βουλευτίνας των "Die Linke", αναφέρει η welt.de.



H Dagdelen δήλωσε: «Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει να οπλίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση ενόψει των στρατιωτικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με ανοιχτές απειλές πολέμου εναντίον των μελών της ΕΕ, Ελλάδας και Κύπρου».


Η βουλευτής σημειώνει ότι επιπλέον η Τουρκία δεν πρέπει να ανταμειφθεί με εξοπλισμούς από τη Γερμανία εναντίον της Λιβύης. Κατά την άποψη της πολιτικού, οι εξαγωγές πρέπει να "μειωθούν στο μηδέν".


Η Sevim Dagdelen είναι κόρη Κούρδων μεταναστών και γεννήθηκε το 1975 στο Ντούισμπουργκ. Εκλέγεται βουλευτής συνεχώς από το 2005.


Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Πόσο αξιοποιεί η Ελλάδα αυτές τις φωνές μέσα στο γερμανικό κοινοβούλιο καθώς η Sevim Dagdelen δεν είναι η μόνη που ασκεί κριτική για τις εξαγωγικές εξοπλιστικές σχέσεις Βερολίνου - Αγκυρας;
http://www.freepen.gr/2020/09/blog-post_929.html?fbclid=IwAR28OZPVGYnt8eCcRzRdF4OLAqiZ7poVrDUlhbwlFn7ydXB1rNm5LLlP24E

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια