6 «αθώα» συμπτώματα του κορωνοϊού που περνούν απαρατήρητα και πολλοί κάνουν το λάθος να τα αγνοούν




6 «αθώα» συμπτώματα του κορωνοϊού που περνούν απαρατήρητα και πολλοί κάνουν το λάθος να τα αγνοούν

Κορονοϊός: Η Ελλάδα όπως και πολλές άλλες χώρες του πλανήτη, πλήττεται από την πανδημία του COVID-19. Πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν ποια είναι τα συμπτώματα, τα οποία οφείλουν να προσέξουν για το καλό της υγείας τους. Φυσικά, αυτά έχουν σχέση, με την πανδημία του κορονοϊού.


Ακολουθεί, η σχετική λίστα:

Κορονοϊός – Συμβουλές για την υγεία:
Ακολουθούν έξι συμπτώματα, που πρέπει να προσέξετε

– Απώλεια όσφρησης και γεύσης: Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Βρετανική Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας προειδοποίησε πως η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης μπορεί να είναι σημάδι του Covid-19 και συνέστησε όποιος αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο να τεθεί άμεσα σε αυτο-απομόνωση.

Έχει αναφερθεί πως είναι πιθανό το σύμπτωμα αυτό να οφείλεται στο ότι ο κορονοϊός προκαλεί τον θάνατο κυττάρων στη μύτη και τον λαιμό.

– Σωματική κόπωση: Ακόμα ένα σύμπτωμα του κορονοϊού και της γρίπης και των ιώσεων γενικά είναι το αίσθημα κούρασης ή εξάντλησης. Συχνά όταν κάποιος είναι άρρωστος η συμβουλή είναι να ξεκουραστεί. Όμως, το να νιώθει κουρασμένος και να μην μπορεί να κοιμηθεί λόγω βήχα και δυσκολίας στην αναπνοή μπορεί να κάνει την κατάσταση πολύ πιο δύσκολη.


Κορονοϊός – Συμβουλές για την υγεία: Κι άλλα συμπτώματα, που πρέπει να προσέξετε

– Πνευματική κόπωση: Αυτή η κατάσταση δεν έχει επισήμως περιγραφεί ως σύμπτωμα. Άνθρωποι που νόσησαν με Covid-19 έχουν αναφέρει πως ένιωθαν πνευματική κόπωση.
Όπως περιέγραψε στη Daily Mail η Thea Jourdan, η πρώτη στιγμή που σκέφτηκε πως ίσως έχει κορονοϊό είναι όταν ένιωσε ενοχλήσεις στον λαιμό σε συνδυασμό με πονοκέφαλο.


Στη συνέχεια ένιωθε αυτό που περιγράφεται ως «brain fog». «Αρχικά ένιωθα εξάντληση, σερνόμουν και η μόνη μου επιλογή ήταν να πάω στο κρεβάτι μου. Δεν είχα παραγωγικό βήχα ούτε πυρετό. Αλλά είχα μια παράξενη αίσθηση πως κάτι συνέβαινε βαθιά στα πνευμόνια μου, σαν να αναπνέω ταλκ».

Απώλεια όρεξης: Άνθρωποι που νόσησαν με κορονοϊό περιέγραψαν απώλεια όρεξης σε διάφορους βαθμούς. Κάποιοι δεν είχαν το συνηθισμένο ενδιαφέρον για φαγητό αλλά άλλοι, όπως ο Stephen Power, δεν είχαν καμία διάθεση να φάνε. «Είμαι στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, λίγο βήχα και πόνο στην πλάτη εδώ και τέσσερις ημέρες. Είμαι εντελώς εξαντλημένος και δεν έχω καμία διάθεση να κινηθώ ή να φάω».

Κορονοϊός: Τα υπόλοιπα συμπτώματα, που πρέπει να προσέξετε


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια