Γερμανία: Γονείς συλλέγουν υπογραφές και λένε ΟΧΙ στα τεστ σε μαθητές








Πρωτοβουλία από γονείς στη Γερμανία που συλλέγουν υπογραφές κατά της υποχρέωσης διεξαγωγής τεστ σε μαθητές για συμμετοχή στο μάθημα

Μία πρωτοβουλία γονέων που συστάθηκε στις 27 Μαρτίου και εναντιώνεται στην υποχρέωση διεξαγωγής τεστ σε μαθητές ως προαπαιτούμενο για συμμετοχή στη σχολική εκπαίδευση έχει σε ένα μήνα συγκεντρώσει πάνω από 48.000 υποστηρικτές και υπογραφές.

Η πρόταση πρόκειται να υποβληθεί και να συζητηθεί στα Υπουργεία Παιδείας κάθε Ομόσπονδου Κρατιδίου στη Γερμανία, με σκοπό την κατάργηση της υποχρέωσης διεξαγωγής τεστ σε ασυμπτωματικά παιδιά.

Σας παραθέτουμε το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας καθώς και το λινκ για συμμετοχή σε όσους γονείς το επιθυμούν για τα παιδιά τους:


Σε όλους όσους θέλουν να μας υποστηρίξουν για να κάνουν τη διαφορά, από την αρχή της πανδημίας, σχεδόν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, υπάρχει μια σημαντική ομάδα ανθρώπων των οποίων το δικαίωμα στην κοινωνική επαφή, την ελευθερία και την κυκλοφορία έχει περιοριστεί – τα παιδιά μας.

Πολύ μικρά για να ακουστούν! Είναι καιρός εμείς οι γονείς και οι ενήλικες να δώσουμε στα παιδιά μια φωνή για να πολεμήσουν.

Μάσκες, ελάχιστες έως σχεδόν μηδαμινές κοινωνικές επαφές, κανένα άθλημα, κανένα χόμπι, κλειστά νηπιαγωγεία και σχολεία…

Τα παιδιά λένε “ΟΧΙ! Μαμά, δεν το θέλω αυτό!”

Από σεβασμό σε όλους τους άλλους, μάθαμε στα παιδιά μας: “ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ!”.

Ξαφνικά το “ΟΧΙ” των παιδιών γίνεται ένα “ΠΡΕΠΕΙ” από τους ενήλικες.

Τα θεμελιώδη δικαιώματα που ισχύουν και για τα παιδιά αγνοούνται. Λιγότερα δικαιώματα και όλο περισσότερες υποχρεώσεις διακηρύσσονται. Έχουμε την αίσθηση ότι ο νέος νόμος περί προστασίας των λοιμώξεων είναι πάνω από όλα.
Ποιες είναι οι τρέχουσες απαιτήσεις;

Υπάρχει μία υποχρέωση διεξαγωγής τεστ για όλους τους μαθητές. Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν μόνο με υποβολή αρνητικού τεστ.
Πώς εφαρμόζονται;
Τεστ στο σχολικό χώρο δύο φορές την εβδομάδα υπό επίβλεψη
Τεστ ισχύος 48 ωρών από γιατρό, φαρμακείο ή κέντρο διεξαγωγής τεστ (τεστ PCR ή αντιγόνου) δύο φορές την εβδομάδα.

Αναφέρθηκε ρητά ότι δεν αρκεί ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ από το σπίτι.
Γιατί λέμε όχι στα τεστ στην σχολική τάξη;

Τα παιδιά δεν θα πρέπει να κάνουν ιατρικές εξετάσεις μόνα τους στον εαυτό τους.
Οι λόγοι;
Κίνδυνος μόλυνσης στο δρόμο για το σχολείο.
Μπορώ να αναθέσω αυτήν την ευθύνη σε ένα παιδί δημοτικού σχολείου να κάνει ένα τέτοιο τεστ σωστά;
Κίνδυνος τραυματισμού.
Υψηλή οργανωτική προσπάθεια στα σχολεία.
Ψυχολογικό άγχος σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.
Απομόνωση, φόβος, πανικός “τι θα μου συμβεί τώρα;” Και αυτό χωρίς παρηγοριά γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί κανόνες προσωπικού και απόστασης.
Στιγματισμός / εκφοβισμός στην τάξη εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό. “Προσέξτε! Αυτός/αυτή έχει κορωνοϊό, μην με πλησιάζεις, φύγε! “
Δεν υπάρχει ανωνυμία.

Η εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως διδασκαλία οδηγούν σε τεράστια απώλεια εργασίας και ταλαιπωρία για τους γονείς. Τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι εξαιρετικά ευέλικτοι.

Πρέπει τώρα οι γονείς να επισκέπτονται και τοπικά κέντρα τεστ, γιατρούς ή άλλες κατάλληλες τοποθεσίες δύο φορές την εβδομάδα για να διεξάγουν τα τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό;
Πόσο αξιόπιστα είναι τα γρήγορα τεστ;

Η εγκυρότητα των τεστ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αναλογία των μολυσμένων ατόμων και των ατόμων που εξετάστηκαν, καθώς και από την ευαισθησία (ποσοστό ατόμων με θετικό αποτέλεσμα μεταξύ των μη μολυσμένων) και την ακρίβεια (ποσοστό ατόμων με αρνητικό αποτέλεσμα μεταξύ των μη μολυσμένων).

Μια ακριβής αναπαράσταση έγινε διαθέσιμη από το Robert Koch Institut τον Φεβρουάριο του 2021, του οποίου το Link εκ των υστέρων και κατόπιν εφαρμογής του μέτρου υποχρεωτικών τεστ για μαθητές για συμμετοχή στο μάθημα αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα, η οποία έδειχνε ξεκάθαρα την ανακρίβεια των γρήγορων αυτών τεστ!

Εμείς, το GRland.info ανασύραμε το Link που αφαίρεσε το RKI. Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Απαιτούμε: Συμμετοχή στο μάθημα χωρίς υποχρεωτικό τεστ για ασυμπτωματικά παιδιά!
Αιτιολόγηση

Η προσπάθεια, ο εκβιασμός, η έκταση και ο τρόπος είναι πλέον εκτός αναλογίας.

Τα τεστ μπορούν ακόμη να διεξαχθούν με στοχευμένο τρόπο εάν υπάρχουν συμπτώματα στα παιδιά, τα μέλη της οικογένειας έχουν δοκιμαστεί θετικά, εάν υπήρξαν επαφές με άτομα που έχουν δοκιμαστεί θετικά ή παρόμοια. Αυτή η ευθύνη είναι κάτι που μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι οι γονείς.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, απαιτούνται πάρα πολλά από τα παιδιά μας.

Διδάξαμε στα παιδιά μας να ακούνε το ένστικτό τους. Τα ευαισθητοποιήσαμε για να μας μιλήσουν για συμπτώματα ασθένειας.

Εάν τα παιδιά μας αισθάνονται άρρωστα, φυσικά μένουν στο σπίτι. Τώρα τα παιδιά μας έχουν την εντύπωση ότι αποτελούν κίνδυνο για το κοινό εάν δεν φορούν μάσκα και δεν μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ, παρόλο που αισθάνονται υγιή.

Θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες απαιτήσεις στο μέλλον, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να συμμετέχουν στην υποχρεωτική τους εκπαίδευση; Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση!

Τώρα είναι η ώρα να είμαστε παρόντες για τα παιδιά μας. Γονείς και ενήλικες, σταθείτε πίσω από τα παιδιά, μην κολυμπάτε με το πλήθος. Διαφορετικά, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Μην αναγκάζετε τα παιδιά να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν!

Αφήστε τα παιδιά να γίνουν ξανά παιδιά!

Υποστηρίξτε άλλες πρωτοβουλίες για τον κοινό μας στόχο
Σύνδεσμοι
Für Sachsen
Für Sachsen II
Für NRW
Für NRW II
Für NRW III
Für NRW IIII
Für Baden-Württemberg
Für Bayern

Αρμόδια πρωτοβουλίας: Nadine Kammerer

Η σχολική εκπαίδευση δεν πρέπει να τίθεται υπό όρους. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία! Ανοίξτε σχολεία και παιδικά κέντρα σε εθνικό επίπεδο και αφήστε τα ανοιχτά!

Συμφωνείτε και θέλετε να υποστηρίξετε την προσπάθεια των γονέων; Κάντε κοινοποίηση το άρθρο και εγγραφή στην πλατφόρμα.
Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

https://www.grland.info/germania-goneis-syllegoun-ypografes-kai-lene-ochi-sta-test-se-mathites/?fbclid=IwAR0HTgIcENWSApE3hJFuzzhPtHvV3eqHvk5MsIzI77PvO2QmihJ-ZrybWOE

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια