Ο Ζάεφ Στέλνει «Τελεσίγραφο» Στην ΕΕ : «Δεν Διαπραγματευόμαστε Την Γλώσσα Και Την Ταυτότητα Των Σκοπίων»









Όσα είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπιανών.

Το δικό του μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο Ζόραν Ζάεφ με αφορμή τις συζητήσεις για το της μακεδονικής γλώσσας και της ταυτότητας.




Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ επανέφερε το ζήτημα της γλώσσας και της ταυτότητας των Σκοπίων ενώπιον της επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.





Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος ΣΚΟΠΙΑ, ο Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ντερ Λάιεν δήλωσε πως η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, ζητήματα που έχει εγείρει και η Βουλγαρία, δεν θα πρέπει να αποτελούν θέμα συζήτησης εντός της ΕΕ.




Μάλιστα, φέρεται να τόνισε στην επικεφαλής της Κομισιόν πως η παραδοχή αυτή δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και πως αποτελεί μονόδρομο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων




Ο Ζάεφ στη συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ Βαρχέλι τόνισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ότι αναμένει ένα κατάλληλο επίπεδο συνομιλητών και συνεργατών από τη Βουλγαρία.




«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουμε ακόμη μία προσπάθεια τον επόμενο διάστημα αλλά οι συνάδελφοί μας στη Βουλγαρία και όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γνωρίζουν ότι ούτε θα συζητήσουμε ούτε θα διαπραγματευτούμε για την ταυτότητά μας και ότι όλες οι προσπάθειες να τεθεί κάτι τέτοιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα απορριφθεί από την πλευρά των Σκοπίων» δήλωσε.

https://www.ksipnistere.com/2021/05/blog-post_362.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια