Γυρiζουν οι Έλλnνες την πλατη στους εμβoλιασμoύς και οι ¨ειδικοi¨....θέλουν απαγορεύσεις & εκστρατείες υπέρ εμβολίων ! ! !


Συνεχίζει η συζήτηση για τους έμμεσα υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, με τους «ειδικούς» να ψάχνουν πλέον τρόπους για να «καμφθεί» η αντίσταση στον εμβολιασμό....

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων, αλλά και η θέληση της κυβέρνησης να εμβολιάσει σχεδόν όλον τον πληθυσμό έχει οδηγήσει τις τελευταίες ημέρες στο να βγαίνουν αρκετά σενάρια για «προνόμια» σε εμβολιασμένους και απαγορεύσεις σε ανεμβολίαστους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του pronews.gr οι ανακοινώσεις θα γίνουν το καλοκαίρι, εν όψει του επόμενου χειμώνα και της πιθανότητας ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, κυβέρνηση και «ειδικοί» φέρονται να έχουν καταλήξει ότι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε εστιατόρια (και εσωτερικούς χώρους) μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα, χώρους διασκέδασης, όπως επίσης και μέσα μεταφοράς, λεωφορεία, τραίνα, πλοία και αεροπλάνα.

Όσοι δεν επιλέξουν να εμβολιαστούν μέχρι τέλη του καλοκαιριού, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ ή self test για κάθε μία από τις παραπάνω μετακινήσεις ή δραστηριότητες. Πέραν της ταλαιπωρίας, η διαδικασία των τεστ θα έχει και οικονομικό κόστος για τους πολίτες, καθώς για τις όποιες ατομικές δραστηριότητες, δεν θα χορηγούνται δωρεάν.

Από εκεί και πέρα τις τελευταίες ώρες βλέπουμε ξανά τους «ειδικούς» να αναφέρονται σε «προνόμια», αλλά και στην ανάγκη που υπάρχει στο να καμφθεί η αντίσταση των πολιτών στον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, υποστήριξε πως «είναι καιρός όλοι πλέον, η κοινωνία των πολιτών, οι τοπικές κοινωνίες, οι δήμοι, οι περιφέρειες να ξεκινήσουμε μία καινούρια εκστρατεία υπέρ της προσοχής και υπέρ των εμβολιασμών.

Ήδη σε άλλες χώρες γίνονται μελέτες στο γιατί υπάρχει αντίσταση στους εμβολιασμό και με ποια μέτρα και με ποιούς τρόπους μπορεί να παρέμβει η τοπική κοινωνία για να μειώσει αυτή την αντίσταση».

Ενώ και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, υποστήριξε ότι τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους είναι «μία ενδιαφέρουσα ιδέα για να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί».

«Το κυριότερο προνόμιο από τον εμβολιασμό δεν είναι μόνο η δική μας απελευθέρωση, αλλά η συνολική επίδραση του εμβολιασμού στην κοινωνία μας που θα δώσει την ελευθερία σε όλους. Όσο το ποσοστό ανοσίας είναι 20%-30%-40%, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους κλειστούς χώρους», υπογράμμισε.

Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι το ποσοστό ανοσίας που θα έχουμε αποκτήσει μέχρι το φθινόπωρο και η ελάττωση του Rt, θα μας επιτρέψουν να πάμε κινηματογράφο ή θέατρο σε κλειστούς χώρους. «Αν είμαστε εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις όλοι, θα μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά», κατέληξε.


ΠΗΓΗ
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/05/i-n-oo-i.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια