Φέτος το Καλοκαίρι δεν θα πιω πράσινη μπύρα, ούτε και ΑΜΣΤΕΛ...





Σε δυσφήμηση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα της νεανικής παραπέμπει η «χαριτωμενιά» με τη διαφήμιση της ολλανδικής Amstel, που διακωμωδεί την προσπάθεια δύο πιτσιρικάδων της διπλανής πόρτας
να φτιάξουν τη δική τους «μπράντα» μπίρας. Στο τέλος συμβιβάζονται με την ανημποριά τους, το προϊόν βγαίνει «μούφα» και οι νεαροί, με τα όνειρα εξωστρέφειας, διασκεδάζουν τον πόνο τους, ξεδιψώντας με μια «κανονική» μπίρα, που δεν είναι άλλη από την Amstel.


Το μήνυμα είναι σαφές και δεν χωρά διπλή ανάγνωση. Κάθε προσπάθεια μικρών και ανεξάρτητων παραγωγών μπίρας σε αυτή τη χώρα είναι από μάταιη έως γελοία. Μόνο φαντασμένοι και... ψώνια που ονειρεύονται να βάλουν τη Στικούδη στην ετικέτα μπορεί να έχουν τέτοια όνειρα. Και στο τέλος, το προϊόν βγαίνει τόσο σκάρτο, που ντρέπονται και οι ίδιοι να το καταναλώσουν.


Αυτά πάντα σύμφωνα με το εμπνευσμένο τρέιλερ της Amstel. Μόνο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους αρνητικές διαφημίσεις, που διακωμωδούν το προϊόν του ανταγωνιστή και μάλιστα με μια εκδοχή χιούμορ φτηνή αλλά και άκρως προσβλητική για τη χώρα.


Αυτή, λοιπόν, η «εξυπναδούλα» των Ολλανδών και της όποιας διαφημιστικής την επιμελήθηκε έπρεπε ήδη να έχει προκαλέσει την επέμβαση των αρμόδιων εποπτικών Αρχών. Των Αρχών, δηλαδή, που επιβλέπουν τους κανόνες ανταγωνισμού, τον χώρο της διαφήμισης και τα όρια δεοντολογίας στα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα.


Οι Αρχές αυτές είτε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου είτε αποφεύγουν, για άλλους λόγους, να τα βάλουν με πολυεθνικά μεγαθήρια. Ετσι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που επανειλημμένως έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, εξακολουθεί να αλωνίζει ανενόχλητη. Κοινό μυστικό είναι ότι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια επιβολής φόρου στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, η οποία σκόνταψε ευτυχώς στη Βουλή. Επιχείρησε, δηλαδή, να εξοντώσει μικρούς ανταγωνιστές που παλεύουν για την επιχειρηματική επιβίωσή τους με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 10% της συνολικής αγοράς.


Και τώρα που είδε ότι δεν τα κατάφερε, επιχειρεί με μια διαφήμιση-όνειδος να μας εξηγήσει ότι όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν ελληνική μπίρα χάνουν τον χρόνο τους γιατί το προϊόν είναι «μάπα».


Ε, λοιπόν, «μάπα» είναι η διαφήμισή τους. Ελληνική μπίρα υπάρχει και είναι εξαιρετική, με πρώτο και καλύτερο παράδειγμα την ακριτική Βεργίνα, η οποία έχει ενοχλήσει τους Ολλανδούς περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλο. Κι αν συνεχίσουν με τέτοιες βρομιές, θα μας κάνουν όλους να μην ξαναγγίξουμε στη ζωή μας την Amstel και τη Heineken...


Γιώργος Χαρβαλιάς


ΠΗΓΗ: kostasliourtas

Δημοσίευση σχολίου

77 Σχόλια

  1. Συμφωνώ απολύτως! !!
    Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σωστό, αυτό θα πρέπει να είναι η υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι σωστα μονο που τιποτα δεν ειναι ελληνικο ολα απο σκοπια και αυτος δεν θελει να πληρωσει φορο οπως εγω εσυ ολοι οι ελληνες πληρωνουμε απο το πρωτο ευρω

      Διαγραφή
    2. Ας διαβάζουμε τις ετικέτες, αν λέει έχει παραχθεί στην EU να μην το αγοράζουμε δεν έχει παραχθεί στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    3. Εγώ μόνο βεργινα πινω έτσι κι αλλιώς.
      Όλοι αυτό πρέπει να κάνουμε Ελληνικές μόνο.

      Διαγραφή
  2. βεργινα weisse δοκίμασες?Πίνω απο τότε που κυκλοφόρησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η weisse της ειναι μακρα καλητερη απο της αλλες "Ελληνικες" ,εφαμιλλη με τις ευρωπαικες (Paulaner,Franziskaner..κτλ)

      Διαγραφή
    2. Βάζει κάτω πολλές ευρωπαϊκές weisse... Απλά η καλύτερη και Ελληνική!😉

      Διαγραφή
  3. την corfu beer να μην ξεχναμε..εξαιρετικη μπυρα με διεθνεις βραβεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Donkey-Volkan (Σαντορίνη), Septem (Κύμη), Voreia (Σέρρες), Νήσος (Τήνος), Zeos (Άργος), ΕΖΑ (Αταλάντη), ΒΑΠ (Ρόδος) μερικές (όχι όλες) ακόμα εκπληκτικές ελληνικές μπύρες, που καμμία σχέση δεν έχουν με τις γνωστές άψητες πολυεθνικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω πιεί ένα σορό μπύρες.
    Οι ελληνικές είναι παρόμοιες με τις βουλγαρικές.
    Δηλαδή αδύναμη γεύση.
    Από τις συνηθισμένες μπύρες η καλύτερη είναι η χαινεκεν, μετά ή αμστελ και τρίτη η καιζερ.
    Ή πρώτη έχει έντονη γεύση, ή δεύτερη πλούσια και η τρίτη βαριά γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο όλες τις μπυρες που κυκλοφορούν βρηκες καλύτερη την Hein. και μετά την Amstel (και μάλιστε ειναι και εντονη και πλούσια αντίστοιχα)...είσαι πολύ γευσιγνώστης ρε μεγάλε1 Κανεις και σεμινάρια?

      Διαγραφή
    2. Ω, Μέγα και Τρισμέγιστε γευσιγνώστη Χρίστο Μπράτσε, απαρύθμισέ μας τις περιπέτειες της υπερευαίσθητης παλέτας σου και γράψε μας την γνώμη σου για τις μπύρες των ταξιδιών σου........ Περιμένουμε με αγωνία...... Και με την ευκαιρία, για εμάς που δεν έχουμε γεύση, ανέλυσέ μας και τις διαφορές των weisse, lager, pils, ipa, double ipa, apa, stout, imperial stout, irish stout etc...etc...etc... Σε ευχαριστούμε που μπαίνεις στον κόπο να μας μάθεις.....

      Διαγραφή
    3. Dionisis αναμενω μαζί σου την γνώμη του Τιτανομέγιστου Γευσιγνώση ο οποιος βάζει στην 2η θεση την χειρότεη μπύρα που κάνει μονο για να ξεπλένεις τα ποδια σου. Πάντως εμενα η διαφήμηση με κάνει και γελώ πολύ...κατα την διάρκεια που πίνω την Νήσος μου!!!!
      http://www.iefimerida.gr/news/178178/h-nisos-apo-tin-tino-thriamveyse-se-diethni-diagonismo-mpiras-eikones

      Διαγραφή
    4. Μεγάλε σε κοβω ψιλό άσχετο. Συγκρίνεις amstel heineken που είναι lager, με την kaiser που είναι pilsner. Για να μην πω αυτά που είπες για τις ελληνικές και βουλγαρικες μπύρες. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

      Διαγραφή
    5. Μεγάλε σε κοβω ψιλό άσχετο. Συγκρίνεις amstel heineken που είναι lager, με την kaiser που είναι pilsner. Για να μην πω αυτά που είπες για τις ελληνικές και βουλγαρικες μπύρες. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

      Διαγραφή
    6. ρε παιδια ηρεμηστε τρολαρει το παληκαρι :)

      Διαγραφή
  6. Και στην περιπτωση ακομα ,πραγμα απιθανο,μια οποιαδηποτε ελληνικη μπυρα να εχη αδυνατη γευση εμεις θα επιμενουμε ελληνικα ,ασ συνεχισουν στις ξενες οι μεγαλοπιανομενοι και φαντασμενοι καταναλωτες .ΕΛΛΑΔΑ ρε σε ολα!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ζέος απ το Άργος στο πλαστικό ενός λίτρου μπουκάλι ειναι φρεσκια μη παστεριωμένη με σύντομη ημερομηνία λήξης και απο γευση σκοτώνει! Εχουμε τόσο καλά προιοντα αλλα φταιμε εμεις οι ιδιοι που δεν παμε μπροστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kirki και pikri από Εύβοια, αλη και σκιπνα από Θεσσαλονίκη, Χίου με δύο απίστευτα νόστιμες μπύρες και πρόσφατα δοκίμασα σπιτική μπύρα I.P.A. με ετικέτα 6.66 ή οποία ήταν απίστευτη από μυρωδιά έως και επιγευση!!
    σταματήστε πίνεται μπύρες από τον σορό.... δώστε κάνα ευρώ παραπάνω και πιείτε μπύρα... όχι χρωματιστό νερό ανθρακικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτα απ' όλα Γιώργος Χαρβαλιά, εσείς οι δημοσιογράφοι είστε οι σημαιοφόροι της καταστροφής της νεολαίας και του Ελληνισμού, με τα μπασταρδεμένα εργαλεία που χρησιμοποιείτε. Δηλαδή την Γλώσσα. Έχετε ξεμείνει από Ελληνικές λέξεις εκεί στην Μητρόπολη? Μπράντα - Κοντέρ και αηδίες, που νομίζετε ότι είναι δροσερές λέξεις της μόδας. Οι ξένες εταιρίες, είναι δουλειά του να βγάζουν λεφτά. Εσάς η δουλειά σας πια είναι. Το κακό είναι ότι η μολυσμένη γλώσσα σας, φτάνει και στην Κύπρο και την διαβάζουν και τα δικά μας παιδιά. Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τους Rolling Stones τους λες Κυλιόμενους Λίθους ή τους Doors "Θύρες"? Και κράζεις ενώ εισαι απο Κύπρο που οι μισές λέξεις ειναι ή αγγλικές ή αγγλογενείς? Ρε φίλε λέτε "τσαέρα" τη καρέκλα από το "chair" και βρίζεις τον ανθρωπο επειδή είπε "μπραντα" και "κοντέρ"?!?

      Διαγραφή
    2. Christos Bratsos είσαι βλάκας και άσχετος απο γεύση

      Διαγραφή
  10. Και όμως η ΒΕΡΓΙΝΑ είναι από τις πιο γευστικές μπύρες γιαυτούς που ξέρουν να πίνουν . Και είναι σχετικά φτηνή . Μόνο που σπάνια τις βρίσκεις στα μεγάλα σούπερμάρκετ . Γιατί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζυθοποιός απο την βόρεια ελλάδα και συγκεκριμένα απ οτην θράκη που

      έχει τα λεφτά του ;

      Διαγραφή
    2. Πάντα αυτό έτρωγε την Ελλάδα, μας νοιάζει που έχει ο Έλληνας τα λεφτά του αλλά όχι ο Ολλανδός Χαχαχαχαχα είστε όλοι άξιοι της μοίρας σας, καλά σας κάνει ο Τσιπρας, και λίγα σας κάνει!!

      Διαγραφή
    3. Για πες μας ρε nikitas xristodoulopoulakis εσυ που ξερεις, πού τα εχει τα λεφτα του, ετσι για να μαθουμε κι εμεις που δεν ξερουμε???

      Διαγραφή
  11. Η έλλειψη ενημέρωσης περί του θέματος είναι τραγικά εγκληματική το πρόβλημα του μονοπωλίου της μπύρας είναι εδώ και χρόνια, από την πρώτη ημέρα που η Βεργίνα ξεκίνησε να δουλεύει, η Βεργινα ωστόσο θα πρέπει λίγο να βελτιώσει την ποιότητα της απλής της μπύραε ενώ η Weis είναι πολύ καλή η απλή μπύρα δεν πίνεται. Στηρίζουμε όμως Ελληνικές μπύρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορείς απλά να πιεις μια από τις εκαταοντάδες άλλες Ελληνικές μπύρες. Ωστόσο το μαρκετινγκ έχει σφηνωθεί στον εγκέφαλο σου και προτιμάς να προσκυνάς τα Ολανδικά συμφέροντα που δεν επέτρεψαν την Ελληνική ζυθοποιία να προκόψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πίνουμε ελληνική μπύρα αλλά τα λεφτά τους κάποιοι ζυθοποιοί της

    Β.Ελλάδας τα βγαζουν εξω..ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΖΥΘΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα αυτό έτρωγε την Ελλάδα, μας νοιάζει που έχει ο Έλληνας τα λεφτά του αλλά όχι ο Ολλανδός Χαχαχαχαχα είστε όλοι άξιοι της μοίρας σας, καλά σας κάνει ο Τσιπρας, και λίγα σας κάνει!!

      Διαγραφή
    2. Μουλακάκης Ρ.-Δεν υπαρχει μεγαλοζυθοποιος απο την Ξανθη, πάντος κοντα επεσες, αρα τοσο εγκυρες ειναι και οι πληροφοριες σου για λίστες και ληστές!!!Εκτος αυτου, οι επιχειρηματιας βγαζουν λεφτα και τα πανε οπου γουσταρουν (μεσα-εξω) αρκει να ειναι νομιμα.Οι πολιτικοι που τα βγαζουν εξω μπορεις να μου πεις που τα βρισκουν ολα αυτα τα εκατομμυρια, οεοοο????

      Διαγραφή
    3. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ...ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ..ΟΤΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΣΩΣΤΑ ;

      Διαγραφή
  14. ..ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ....ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρώτησε κανείς αυτούς που δουλεύουν στην παραγωγή και ιδιαιτέρα αυτούς που υποτίθεται ότι πλένουν τα μπουκάλια,……πίνουν Βεργίνα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sun AndLava Τι νομιζεις οτι καθονται ατομα στην παραγωγη και πλενουν ενα-ενα τα μπουκαλια οπως εκαναν πριν 70 χρονια και οτι δεν τα πλενουν και καλα??Ποσο βλακας μπορει να εισαι???Και που εισαι, η Λασπη που πετας στα μουτρα σου θα ερθει, ανθρωπακι!!!!

      Διαγραφή
  16. Βεργίνα red καταπληκτική. Αν την βρείτε δοκιμάστε την. Συμφωνώ ότι η κανονική δεν είναι τόσο καλή.Όντως θα περίμενα και καλύτερη τιμή αλλά από πείσμα την στηρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σωπάτε καλέ που θα επέμβει αρμόδια επιτροπή...στην Ελλάδα, πλάκα κάνετε. Προσωπική εμπειρία: Πριν από χρόνια, διαμαρτυρήθηκα εξωδίκως και ευγενικά σε μια "επιχείρηση" που είχε αντιγράψει τη δομή, κάποια χαρακτηριστικά, τη θεματολογία και τα κείμενα του site της σχολής μου -σε πολλά σημεία κατά λέξη σχεδόν και μην αλλάζοντας ούτε τη σειρά των λέξεων (ούτε τα ...κόμματα), χρησιμοποιούσε το ίδιο σχεδόν λογότυπο,γραμματοσειρά και τίτλο επιχείρησης και πήρα απάντηση από τους μεγαλοδικηγόρους τους ότι δεν είμαι η Coca Cola για να έχει χαρακτηριστική ή ιδιαίτερη αξία το -13 χρόνια νομίμως reserved στο Υπουργείο εμπορίου- όνομα της επιχείρησης και ότι όσον αφορά την αντιγραφή των κειμένων και τα πνευματικά δικαιώματα, λέω.... ασάφειες. Και απειλές ότι θα μηνυθώ αν συνεχίσω να διαμαρτύρομαι.... Ελλαδάρα! Θράσος,λάδωμα και ...γοητεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγγνωμη κε αντμιν..δεν διαφωνω για την ποιοτητα ...δεν τη νεχω δοκιμαει ..αλλα το να αγοραζω κατι το οποιο ξερω οτι τα κερδη του δεν τα επενδυει στην ελλαδα αλλα σε τραπεζες του εξωτερικου (ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ) ειναι ανηθικο..θεωρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όμως θα πρέπει νά γίνει ανταγωνιστική καί στήν τιμή. Σ' αυτήν τήν περίοδο φτώχειας καί όχι απλά κρίσης πού διανύουμε ο κόσμος πιά κοιτάζει μόνον τό φθηνότερο καί γι αυτό αναγκαστικά στρέφεται σέ προϊόντα ιδιωτικών ετικετών είτε είναι ντόπια είτε ξένα. Δυστυχώς έχει καταντήσει πολυτέλεια καί μιά μπύρα. Νά προτιμήσουμε τά Ελληνικά προϊόντα αλλά άν είναι φθηνότερο κάποιο ξένο θά προτιμήσουμε τό ξένο καί άς είναι χειρότερο, αρκεί πού θά μάς ικανοποιεί η ψευδαίσθηση. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνω αμετακλητα! Η Ελλας δεν εχει την αναγκη κανενος!.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνω αμετακλητα! Η Ελλας δεν εχει την αναγκη κανενος!.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΜΦΩΝΩ....!!!ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι η μονη εταιρια που εχει βυνοποιειο στην

      χωρα μας ειναι η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ και οτι η ΑΛΦΑ η AMSTEL κσι η

      HEINEKEN παραγονται με 100_%ΕΛΛΗΝΙΚΟ κριθσρι καμια Ολες οι αλλες

      εισαγουν την βυνη που ειναι η πρωτη υλη για την παραγωγη μπυρας

      Διαγραφή

    2. isidoros kompanid Κανεις πολυ μεγαλο λαθος φιλε μου, η Βεργινα εχει δικο της βυνοποιειο απο την πρωτη μερα που ανοιξε!!Επισης ειναι η πρωτη εταιρια στην Ελλαδα που καθιερωσε την συμβολαιακη παραγωγη κριθαριου με τους παραγωγους της ανατολικηε Μακεδονιας και Θρακης με δικα της κριθαρια.Επισης το ιδιο κανει και με τους αγροτες της ορεινης Ξανθης με την παραγωγη βουνισιου τσαγιου με το οποιο παρασκευαζει το τσαϊ tuvunu!!!!http://www.tuvunu.com/products/greek-mountain-tea-menu

      Διαγραφή
    3. Ο ζυθοποιος της Βεργίνας παρασιμοφοριθηκε αν θέλετε να ξέρετε από τον υπουργό εθνικής άμυνας για το γεωπολιτικό έργο που κάνει αφού μια ελληνική εταιρεία έδωσε δουλειά σε όλους τους πομακους της Ξάνθης ώστε να παράγουν αποκλειστικά σε όλα τους τα χωράφια κριθαρι βύνη που θα προαγοραζει όλη τους την σοδειά, και έχει ξεσηκώθει το τουρκικό προξενιο γιατί τους χαλάει σχέδια.Αυτο το ξέρανε κάποιοι φίλοι εδώ μέσα;

      Διαγραφή
  23. παιδια γνωμη μου ειναι οτι οι ελληνικες μπυρες κρυβουν μεσα τους το μερακι και την φαντασια του ελληνα γιαυτο και εχουν απιστευτη γευση.
    οι χρονια τωρα γνωστες μπυρες του εμποριου amstel heineken kaizer κλπ ειναι απλα νερωμενες μπυρες με γευση που σε αφηνουν αδιαφορο.
    και επιτελους πρεπει να αρχισουμε σαν ελληνες να στηριζουμε τα ελληνικα προιοντα και πρεπει να ξεπερασουμε το κομπλεξ που εχουμε σαν εθνος το οτι το ξενο προιον ειναι παντα και το καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια και απο την Όμορφη Χιο, εδώ έχουμε την απίστευτη chios fresh beer μία μπύρα μικρής παραγωγής από 2 εραστές της ποιότητας από δύο νέους επιχειρηματίες που το μόνο που τους μέλει είναι το τέλειο προϊόν τους . Το έχω στην ταβέρνα μου και οι πελάτες μου το αναζητούν αφού βέβαια στην αρχή τους το προτείνω και μετά είναι fan . Ζητώ οι νέες επιχειρηματικές δράσεις υποστηρικτές να γίνουμε όλοι . Μην ακούτε την αθηναϊκή την δουλειά των ολλανδων κάνει εμείς έχουμε πολύ καλά προϊόντα και μας αξίζει να τα υποστηρίξουμε το κέρδος μας είναι ή πτώση της ανεργίας και όχι ή φθηνή τιμή του lidl και όλων αυτών που απομυζούν το κράτος μας .
    Ψαροκόκαλα Χίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εχετε οντως πολυ καλη μπυρα. Τουλαχιστον ο ζυθοποιος σας επενδυει εδω στην ελλαδα ; διοτι ενας ελληνας ζυθοποιος νομιζω απο την θρακη ειναι στην λιστα μποργιανς και μετεφερε τα κερδη του στο εξωτερικο αντι να επενδυει εδω στον τοπο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. antonis makarez Η παρακατω διευθυνση ισως σε πεισει για το αν επενδυει στον τοπο του ο Ελληνας ζυθοποιος απο την Θρακη!!!http://www.tuvunu.com/h-etaireia

      Διαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. και ενροξεπλυματα να ειναι, ελληνικα και παλι ελληνικα...φτανει τοσο με την ατελειωτη ξενομανια μας! Οχι μονο στην μπυρα αλλα και σε ολα τα προιοντα που υπαρχουν αντιστοιχα ελληνικα. Αν επιμενουμε στα δικα μας θα πεσει και η τιμη τους καποια στιγμη. Εμεις θα τα κανουμε ανταγωνιστηκα, οχι οι παραγωγοι μονοι τους. Ας βοηθησουμε ολοι μας συνειδητα στην παραγωγη των δικων μας προιοντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλησπέρα σας, τελικά τι είναι ελληνικό και τι όχι ?
    όταν μια εταιρεία ακύρωσε την αναμετάδοση των προγραμματισμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων των προϊόντων της προσφέροντας τα κονδύλια της αντίστοιχης διαφημιστικής δαπάνης στους πυροπαθείς των πληγεισών περιοχών το 2007. Έδωσε νερό, δώρισε πυροσβεστικά οχήματα, έδωσε 500.000 ευρώ στον τηλεμαραθωνιο και άλλα πολλά. Κάνει συνεχώς επενδύσεις στην Ελλάδα με εργοστάσια και όχι μακετo όπως έλεγαν κάποιοι ..λοιπόν είναι δυνατόν να μην είναι Ελληνική ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. δοκιμάστε μπύρα Ζεος και θα καταλάβετε διάφορα σε πλαστικό μπουκάλι πάντα !!
    από τις καλύτερες ελληνικές μπύρες που έχω δοκιμάσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πειτε του πολιτοπουλου (βεργινα) αυτου του φιλου του πανου καμμενου ντε να σταματηση τις αμερικανιες και να τα χωνη στα μπλογκς και να δωση κανενα φραγκο στους εγαζομενους του που απ οτι μαθαινω ειναι σε συνθηκες γλερας και να αφηση τη παραμυθα made in america και με τη πρκλητικη βοηθεια του πανου καμμενου οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστε ειναι αλήθεια οτι ειναι στην λίστα μποργιανς και το κρυβουν...τα ελεγα ..αλαλ δεν ακουγε κανεις...αντε τωρα αγοραστε ολοι "ελληνική" βεργινα

      Διαγραφή
  31. TO OTI H AMSTEL ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΙ ΟΩΠΣ ΚΑΙ Η hEINEKEN, ΤΟ ΠΡΟΩΣΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΝΕ ΕΧΕΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟ bRACODE ΤΗΣ hEINEKEN AMSTEL.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ "ΟΛΛΑΝΔΟΙ" ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟ ΑΦΜ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ... ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι Έλληνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τη μπύρα τη θεωρούν το ποτό των αγραμματων και συνηθισμένων.
    Ίσως γι αυτό δεν βγάζει τίποτα της προκοπής.
    Όπως παράγει η Γερμανία ή Γαλλία.
    Αντίθετα η Ελλάς φημίζεται για το ποτό των γραμματιζουμενων, το οίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαίρετε,
    Ψάχνετε για μια αξιόπιστη και διαπιστευμένη ιδιωτική εταιρεία δανειστή που προσφέρεται για μια δια βίου ευκαιρία; Παρέχουμε όλα τα είδη δανείων με πολύ γρήγορο και εύκολο τρόπο, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, στεγαστικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, επιχειρηματικά δάνεια, επενδυτικά δάνεια, εξυγίανση χρέους και πολλά άλλα. Έχετε αρνηθεί οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε ενοποίηση ή στεγαστικό δάνειο; Μην ψάχνετε άλλο, όπως έχουμε εδώ, για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα ένα πράγμα του παρελθόντος. Προσφέρουμε δάνεια από 5.000 δολάρια σε 50.000.000 δολάρια με πολύ υψηλά επιτόκια δανείων ύψους 2%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου τώρα και θα χαρούμε να κάνουμε τα οικονομικά σας προβλήματα και τα παρελθόντα πράγματα, Δεν απαιτείται πιστωτικός έλεγχος, 100% εγγυημένος.
    Στείλτε μας email: (albakerloafirm@gmail.com).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ LIGHTSTREAM©


    LIGHTSTREAM η καλύτερη εταιρεία δανείου σε απευθείας σύνδεση είναι εδώ για να σας χορηγήσει το δάνειο που έχετε αναζητήσει χωρίς άγχος ή πολύ χαρτί εργασία χωρίς κρυφές πληρωμές.Έχετε ενοχληθεί από πού να πάρετε ένα δάνειο; απορρίφθηκε από τις τράπεζες λόγω της χαμηλής πιστωτικής σας βαθμολογίας; ή ανησυχείτε για το δανεισμό στο διαδίκτυο.

    Μην ανησυχείτε πια επειδή το LIGHTSTREAM LOANS θα σας χορηγήσει δάνειο με επιτόκιο μόλις 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας (lightstreamloansinc@gmail.com).

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν. Επιχειρηματικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, στεγαστικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, πραγματική χρηματοδότηση, επενδυτής ακινήτων, δάνεια κατασκευής, στεγαστικά δάνεια. Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια FHA, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων και κ.λπ.

    Η LIGHTSTREAM προσφέρει δάνεια χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS για διάρκεια 1 έως 20 ετών. Είμαστε στη διάθεσή σας σε όλες τις ώρες της ημέρας. Οι μέθοδοι μας είναι απλές και σύντομες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε ένα δάνειο εντός 24 ωρών.
    Μην διστάσετε, μην αφήσετε το οικονομικό σας βάρος να σας πνιγεί. Μην αφήνετε τη χρηματοδότηση να σταματήσει αυτή την επιχείρηση, να σας στερήσει από αυτό το μηχάνημα, ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο σπίτι.

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στις επίσημες ηλεκτρονικές διευθύνσεις μας

    Email 1: (lightstreamloansinc@gmail.com)
    Email 2: (lightstreaminc@zohomail.com)

    LIGHTSTREAM©2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. lockalliance.blogspot.com Χριστος Ανεστη - Αλι, θως, ο Κυριος en.uoa.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. https://www.opap.gr/  Πασχαλης Κοτσιωνης χαρηκα Πασχαλης Οπαπτσεπωνης lockalliance.blogspot.com  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. O partigano, porta mi via, o bell aciao, bell aciao, bell aciao, cia ocia o partygano, porta mi via, che mi sento demo rir. www.chem.uoa.gr vs Paschalis Kamora lockalliance.blogspot.com www.nytimes.com https://www.youtube.com/watch?v=C8gn-M-jEFI www.cia.gov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. εκπα.uoa.gr xημικοαθηνας.chem.uoa.gr vs.gr P.Kamora.gr GinaHaspel.cia.gov www.gh/s.pl.nypd vs.gr Paschalis Kamora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. www.civilprotection.gr Live Atmatrix vs Paschalis Kamora https://pitchfork.com/reviews/albums/21317-the-complete-matrix-tapes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. www.civilprotection.gr Oσα δεν βλεπουν τα Ιδη, τα βλεπει ο Μαρινακης στο Παλαμυδι nytimes.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. https://www.camera.it/leg18/1 www.ca/mer.a.nypd vs Vaggelis Marinakis www.osfp.gr ww.nytimes.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. en.uoa.gr Σαντροφη vs sanofi.gr https://www.youtube.com/watch?v=nTtRO21Whtg lockalliance.blogspot.com https://www.youtube.com/watch?v=kTve52GmZ7Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. https://papyros-books.gr/ Xαρειλαος Τρικουπης vs Covid 19 www.nytimes.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. www.civilprotection.gr Nυχταιρινο Γυμνασειω vs skai.gr ert.gr nytimes.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. xeirobombida.blogspot.com Λεβ Γειασυν vs skai.gr https://www.ichess.net/blog/slav-defense/  φιπποια variation vs skai.gr nytimes.com 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. klm.com http://www.us/kl.m.nypd vs Paschalis Kamora icct.nl www.mossad.gov.il www.il/bu.ry.nypd vs E. Venizelos nytimes.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Mη θηρευεις την γαυραπη μου, γαυρια τα φιλια σου να μου δωσει δεν μπορει ειναι πλειο που το λεν Σαν Νταμαρια, κενα φυγουμε ξανα με καρτερι - Μεγαλη αγαπη θαλασσα, και η Σανταμ Αρια, το ξυλο που θα φας, Καμορα, κηρια www.nl/ir.aq.nypd vs Paschalis Kamora icct.nl nytimes.com  https://www.youtube.com/watch?v=dbuuUXQWexM 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. https://www.cup.gr/book/kvantika-sistimata-pollon-somatidio/ Θαλασσαφερμη Μιλωποταμου vs E. Venizelos https://www.daynight.gr/daynight-mylopotamos-fwto/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. www.chem.uoa.gr H Juosta vs indelicate planet www.lr/vlt.nypd lrv.lt https://www.youtube.com/watch?v=IOK8Jb76ibc  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. https://www.counterextremism.com/threat/golden-dawn www.ir/g.c.nypd vs xrisiavgi.com www.aq.i.s.nypd en.uoa.gr nytimes.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή