Άνοια: 10 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στον ασθενή







Υπάρχουν ορισμένες φράσεις τις οποίες δεν πρέπει να λένε οι φροντιστές τους στα άτομα με άνοια, διότι τους δημιουργούν διάφορα προβλήματα.



Η φροντίδα ενός ανθρώπου που πάσχει από άνοια δεν είναι εύκολη και μοιραία γίνονται λάθη. Υπάρχουν ωστόσο μερικές φράσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι φροντιστές. Και αυτό, διότι κάθε μία δημιουργεί ξεχωριστό πρόβλημα.

«Οι συμβουλές που δίνουμε στους φροντιστές έχουν ως στόχο να βελτιωθεί η επικοινωνία με το αγαπημένο τους πρόσωπο και ταυτοχρόνως να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή του», εξηγεί η γνωστική νευροψυχολόγος Όλγα Λυμπεροπούλου, ειδική στην τρίτη ηλικία και τις άνοιες. «Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως όποιος έχει χρησιμοποιήσει τις φράσεις αυτές πρέπει να νιώθει ενοχές. Ούτε αν τις χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Όπως ακριβώς δεν υπάρχει ο τέλειος γονιός, έτσι δεν υπάρχει και ο τέλειος φροντιστής».

Η κυρία Λυμπεροπούλου συνιστά στους φροντιστές να θυμίζουν στον εαυτό τους πως κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. «Η άνευ όρων αγάπη, μαζί με την υποστήριξη και την έγκυρη ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τις προκλήσεις της νόσου, θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τον άνθρωπό σας -και εσάς τους ίδιους- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», διαβεβαιώνει.


Να λοιπόν ποιες είναι οι φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε όταν μιλάτε με έναν ασθενή με άνοια, σύμφωνα με την κυρία Λυμπεροπούλου.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. www.arcadiaportal.gr 🇬🇷🦅 διαπομπευση Θεοδωρος Κωλοκοτσιωνης 1926 metrosport.gr policia.es Pucha Kamora politi.dk Fager Fager Bulgar Kamorager ose.gr Calabozo Trena, Paschalis Kamora policia.es

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ LIGHTSTREAM ©


    Η καλύτερη εταιρεία δανείων LIGHTSTREAM είναι εδώ για να σας χορηγήσει το δάνειο που αναζητούσατε χωρίς άγχος ή πολύ χαρτί χωρίς κρυφές πληρωμές. Έχετε προβληματιστεί για το πού να πάρετε δάνειο; απορρίφθηκε από τις τράπεζες λόγω της χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας σας; ή ανησυχείτε για τον online δανεισμό.

    Μην ανησυχείτε άλλο γιατί η LIGHTSTREAM LOANS θα σας χορηγήσει δάνειο με επιτόκιο έως 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας (lightstreamloansinc@gmail.com).

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν. Δάνεια επιχειρήσεων, Δάνεια αυτοκινήτων, Στεγαστικά δάνεια, Φοιτητικά δάνεια, πραγματική χρηματοδότηση, επενδυτής ακινήτων, δάνεια κατασκευών, στεγαστικά δάνεια. Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια FHA, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κ.λπ.

    Το LIGHTSTREAM προσφέρει δάνεια χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS για διάρκεια 1 έως 20 ετών. Είμαστε στη διάθεσή σας όλες τις ώρες της ημέρας. Οι μέθοδοί μας είναι απλές και σύντομες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε δάνειο εντός 24 ωρών.
    Μην διστάσετε, μην αφήσετε αυτό το οικονομικό βάρος να σας πνίξει. Μην αφήσετε τη χρηματοδότηση να σταματήσει αυτήν την επιχείρηση, να σας στερήσει αυτό το μηχάνημα, ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο σπίτι.

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στις επίσημες διευθύνσεις email μας

    Email 1: (lightstreamloansinc@gmail.com)
    Email 2: (lightstreaminc@zohomail.com)

    LIGHTSTREAM ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλα ή απροσδόκητα έξοδα μπορεί να επιβαρύνουν οποιονδήποτε. Η λήψη ενός προσωπικού δανείου για απροσδόκητες οικονομικές δυσκολίες μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμη και χωρίς την κακή πίστωση να σας βαραίνει. Πού μπορείτε να πάτε όταν χρειάζεστε δάνειο σε όλη την Ευρώπη; Η απάντηση είναι CREDITMUTEL μέσω creditmutelhome@gmail.com!

    Όταν εμφανιστούν απροσδόκητα έξοδα στα κατώφλια σας, αφήστε το CREDITMUEL να σας βοηθήσει να βρείτε κάλυψη. Ένα δάνειο από αυτόν τον σπουδαίο οργανισμό μπορεί να είναι η λύση που χρειάζεστε  για να μην καταπονεθείτε όταν αρχίζουν να συσσωρεύονται τα έξοδα της καθημερινής ζωής. Σήμερα σας προσφέρθηκε μια τέλεια λύση, κάντε σήμερα αίτηση για δάνειο από 3.000 έως 5000000 ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 5%. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αμέσως και επικοινωνήστε με το ταχυδρομείο γρήγορης απάντησης μέσω creditmutelhome@gmail.com. Είμαστε πάντα ανοιχτοί.

    Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και γι' αυτό είμαστε εδώ για να μειώσουμε τις πιέσεις. Η λήψη δανείου μέσω της CRREDITMUTEL είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη. Είτε πρόκειται για προσωπικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου ή επιχειρηματικό δάνειο, στόχος μας είναι να είμαστε το καλύτερο διαδικτυακό δάνειο στην Ευρώπη. Ζήστε έναν νέο και καλύτερο τρόπο λήψης δανείου όταν επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω creditmutelhome@gmail.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα αρτιότερα συνεργεία καθαρισμού dz-cleaning εγγυώνται τον καθαρισμό των επαγγελματικών σας χώρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή