ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν όσο κοστίζουν πέντε και βάλε υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη;






Freepen.gr - Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αντί να επιβιώνουν και να κάνουν τα κουμάντα τους μόνο με βάση τις συνδρομές των μελών τους και τις φανερές χορηγίες των φίλων τους, συνηθίζουν να λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση καθώς επίσης να δανειοδοτούνται από τράπεζες.



Το πρώτο λογικό αν και παράλογο. Λογικό αυτοί που αποφασίζουν να ψηφίζουν χρήματα για τα "μαγαζιά" τους, παράλογο το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τους πολιτικούς σχηματισμούς, όταν τα μέλη τους κατεβαίνουν στην πολιτική για να...προσφέρουν.


Ακατανόητο επίσης οι τράπεζες αντί να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη, τα έργα και τις υποδομές, να ενισχύουν οικονομικά τα κόμματα.


Σε μια περιήγηση στο διαδίκτυο χτυπώντας
"χρέη κομμάτων" βλέπουμε ότι σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα για την περίοδο 2017 έως και 2019 το συνολικό τραπεζικό χρέος της Νέας Δημοκρατίας μαζί με εκείνο του ΠΑΣΟΚ αγγίζει τα 563 εκατομμύρια ευρώ:

- https://www.pagenews.gr/2020/06/19/politiki/nd-kai-pasok-exoun-mazi-megalytero-xreos-apo-ola-ta-europaika-kommata-mazi/

- https://www.mikrometoxos.gr/to-synoliko-trapeziko-chreos-tis-nd-mazi-me/

- https://www.documentonews.gr/article/oi-galazioi-exoyn-xreh-308-ekat-eyrw-ta-daneia-ths-nd-pdf


Δεδομένου ότι ένα top μαχητικό αεροσκάφος αυτήν την εποχή στοιχίζει περί τα 100 εκ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε ότι τα χρέη
των κομμάτων που κυβέρνησαν κι έστειλαν τη χώρα στα βράχια, θα μπορούσαν να αγοράσουν κάτι παραπάνω από πέντε μαχητικά αεροσκάφη, που σαφώς θα μας ήταν πολύ πιο χρήσιμα.
Φοβερό πάντως το πόσα χρωστούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε σχέση με τα γερμανικά CDU και SPD.
http://www.freepen.gr/2020/09/blog-post_97.html?fbclid=IwAR3e8T1L_I1YWYmERe4XznvVMcuUKxDX1_TC-A_BDpz9ZqOmyHzLfOa_ARc

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια