ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ Οι Ίδιοι Καταστρέφουμε Την Όρασή Μας; 8 Συνήθειες, Που Πρέπει Να Ξεχάσετε!





ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ Οι Ίδιοι Καταστρέφουμε Την Όρασή Μας; 8 Συνήθειες, Που Πρέπει Να Ξεχάσετε!

Η δυνατότητα, το να βλέπουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε με τα μάτια μας, είναι μοναδική.

Μέσω της όρασης λαμβάνουμε το 90% της πληροφορίας. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που από τα 30 αρχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την όραση. Για αυτό, αν δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με τα μάτια μας, είναι υποχρέωση μας να τα φροντίζουμε και να τα προσέχουμε.

Πολλές φορές η αιτία κρύβεται στα απλά λάθη και σε συνήθειες,
οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι καταστροφικές για τα μάτια μας. Ωστόσο υπάρχει και η λύση, αρκεί να ξέρουμε τι δεν αρέσει στα μάτια μας.

Σε αυτό το βίντεο έχω συλλέξει συνήθειες και πράγματα τα οποία επιδρούν αρνητικά στην όραση μας και καλό είναι να τα γνωρίζετε.

Η ενασχόληση των παιδιών με την τηλεόραση και τις οθόνες ξεκινά πλέον από πολύ μικρή ηλικία. Είναι μια διαδεδομένη και ταυτοχρόνως αναπόφευκτη συνήθεια της εποχής μας. Ωστόσο, η υπέρβαση του επιτρεπτού χρόνου μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στην όραση.

Υπάρχει και συγκεκριμένη ορολογία, “οπτικό σύνδρομο υπολογιστών”. Στην οφθαλμολογία υπάρχει και ειδική διάγνωση, «επιπεφυκίτιδα γραφείου», επειδή ο υπάλληλος περνάει πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται φλεγμονή του επιπεφυκότα. Τα συμπτώματα που δημιουργούνται από την πολύωρη παραμονή μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή είναι συνήθως κάψιμο, θολή όραση, κοκκίνισμα, κούραση και πόνος των ματιών. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά που περνάνε πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες γίνονται
πιο αδρανή σωματικά όταν μεγαλώσουν.

Αν δεν δώσουμε σημασία τα παραπάνω, μπορεί να αποκτήσουμε το σύνδρομο του ξηρού οφθαλμού, που σημαίνει ότι υπάρχει ανεπάρκεια ενυδάτωσης του κερατοειδή χιτώνα. Σε αυτή την περίπτωση τα συμπτώματα μπορεί να είναι η μειωμένη και θολή όραση, πόνος και ερυθρότητα στο μάτι, αίσθηση ξένου σώματος, πυώδεις εκκρίσεις ή πρησμένα βλέφαρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο από Ακαδημία Υγείας
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/11/8_27.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια