«Βόμβα» από Τούρκο αναλυτή: Αν η Αθήνα αποκτήσει F-35, τότε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400Δεδομένη θεωρεί την ενεργοποίηση και την χρήση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία στρατιωτικός αναλυτής, αν τελικά η Ελλάδα προχωρήσει στην αγορά των αμερικανικών stealth μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Σύμφωνα με το ΑΜΝ, ο Τούρκος αρχιστράτηγος ε.α. Νατζάτ Εσλίν, σχολιάζοντας τις συνεννοήσεις Αθήνας και Ουάσινγκτον για αγορά F-35 δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «αν η Ελλάδα αποκτήσει τα μαχητικά, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400 εναντίον τους», προσθέτοντας ότι
«η Αθήνα δείχνει βιασύνη να αγοράσει τα F-35».Σε συνέντευξή του στο Sputnik, ο Εσλίν υπογράμμισε ότι «η Τουρκία είναι σημαντικός παίκτης για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όσον αφορά στη γεωπολιτική της θέση και τις πραγματικές δυνατότητές της. Η πλήρης και χωρίς προϋποθέσεις υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την Ελλάδα για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, οι οποίες πρέπει να “μετρήσουν” τη στρατηγική ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες».

Το ρεπορτάζ αναφέρει, πάντως, ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρίσκεται σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, ώστε η Ελλάδα να παραλάβει ακόμα και μέσα στο 2021 έξι ελαφρώς μεταχειρισμένα F-35, αν τελικά η συμφωνία για την αγορά προχωρήσει ομαλά.

crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια