Μεταναστευτικό μνημόνιο παραχώρησης εδαφών!




Με την αναθεωρητική, επεκτατική πολιτική της Τουρκίας συνεχώς παρούσα στο Αιγαίο αντί η κυβέρνηση να θωρακίσει την παραμεθόριο και μέσα από την αναπτυξιακή τους προοπτική, υπογράφει μνημόνιο για το μεταναστευτικό!



Αντί να ανακουφίσει τις τοπικές κοινωνίες και να σεβαστεί την πολύχρονη σκληρή δοκιμασία των ακριτών, δεσμεύει το μέλλον τους με μόνιμες δομές μεταναστών μέσω υπογραφής μνημονίου.
Το μεταναστευτικό μνημόνιο είναι πραγματικότητα με υπογραφή Μηταράκη.

Μνημόνιο που περνάει θηλιά θανάτου στα νησιά του Αιγαίου.

Μνημόνιο, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Οργανισμών και της Ελληνικής κυβέρνησης για την δημιουργία ενός Πολυχώρου (επί λέξη Multi-Purpose Reception
and Identification Centre), διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών για λογαριασμό όλης της Ευρώπης.

Μνημόνιο παραχώρησης ελληνικού εδάφους στην ακριτική Λέσβο, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου, για να γίνεται η διαλογή μεταναστών για όλη την Ευρώπη, αλλά και η συσσώρευσή τους για να μην «ενοχλούνται» οι ευρωπαίοι από το πρόβλημα. Το ίδιο κέντρο είχε επιχειρηθεί να γίνει στη Χίο από το 2017, αλλά προσέκρουσε στην καθολική άρνηση των Χιωτών.

Και αυτό το μνημόνιο και η λειτουργία δομών – πόλεων μεταναστών θα εφαρμοστεί και στα άλλα τέσσερα νησιά του Αιγαίου (Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω) και στον Έβρο!

Το «τεράστιο κέρδος» της Ελλάδας από το μνημόνιο, είναι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και οι συμβουλές για τη διαχείριση του μεταναστευτικού!

Από τις 26 σελίδες του μνημονίου αποκαλύπτεται:

* Το «πιλοτικό κέντρο» για τη Λέσβο έχει χωρητικότητα 5.000+ και επιπλέον ΠΡΟΚΕΚΑ, με άγνωστο αριθμό.

*Το «πιλοτικό κέντρο» θα σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να καλύπτει και συνθήκες κρίσης. Η Λέσβος έζησε και ζει τέτοιες συνθήκες με μεταναστευτικό πληθυσμό που έφτασε έως και 23.000 και το μνημόνιο ενώ αναφέρει την ελάχιστη χωρητικότητα δεν δεσμεύεται για τη μέγιστη που θα μπορούσε να έχει! Αν η επίσημη χωρητικότητα στη Μόρια ήταν 2.300 και έφτασε έως τις 23χιλ., τώρα ποιο θα είναι το αριθμητικό ταβάνι; Το άπειρο;

* Το «πιλοτικό κέντρο» θα επιτελεί πολλαπλές λειτουργίες και θα ακολουθεί το νέο σύμφωνο μετανάστευσης . Τι και αν το σύμφωνο μετανάστευσης δεν έχει ψηφιστεί ( ! ) και επί του σχεδίου που έχει παρουσιαστεί η ελληνική κυβέρνηση ζητά ουσιαστικές αλλαγές!

*Το μνημόνιο θα «βοηθήσει» την Ελλάδα να διαμορφώσει σύστημα διαχείρισης του μεταναστευτικού σε εθνικό επίπεδο, ομολογώντας ότι εδώ και 1,5 χρόνο δεν υπάρχει σχέδιο!

* Το μνημόνιο:

- Επαναφέρει πλήρως το γεωγραφικό περιορισμό (τον οποίο ο κ. Μηταράκης ως αντιπολίτευση το κατήγγελνε και ήταν σφόδρα ενάντιος)
- Δημιουργεί ζώνη συσσώρευσης μεταναστών απρόβλεπτου αριθμού

- Δίνει την πλήρη ευθύνη των επιστροφών στην ελληνική πλευρά χωρίς απολύτως καμία δέσμευση από την Ευρωπαϊκή είτε για μετεγκαταστάσεις είτε για επιστροφές.



* Πουθενά στο μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι ο "Πολυχώρος" θα είναι κλειστός! Η ύπαρξη του περίφημου συστήματος εισόδου – εξόδου που το Υπουργείο διαφημίζει ως το κλειδί του «ελεγχόμενου κέντρου», κατά το μνημόνιο θα γίνεται μόνο για να παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές τη χωρητικότητα του κέντρου και να εφαρμόζουν τις τυπικές διαδικασίες λειτουργίας του!

* Πουθενά στο κείμενο δεν υπάρχει καμία δέσμευση η «παραμονή λίγων ημερών» ενώ αντίθετα προβλέπονται σωρεία εγκαταστάσεων με προεξέχουσα αυτήν της εκπαίδευσης. Πως συνάδει αυτό με τις εξαγγελίες του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για εξέταση ασύλου σε 24 ημέρες;

* Το μνημόνιο συσχετίζει
την αποσυμφόρηση των νησιών κυρίως με περιόδους κρίσεων όπου θα αποχωρούν οι ευάλωτες ομάδες, όσοι δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό και όπου είναι «δυνατό» θα γίνονται μετεγκαταστάσεις σε άλλες χώρες.

* Κατά το μνημόνιο τα νησιά αποκτούν ΜΟΝΙΜΕΣ δομές, οι οποίες εσαεί θα καλούν τους πληθυσμούς που θέλουν να μεταναστεύσουν και θα δείχνουν για το ποιος είναι ο δρόμος προς την Ευρώπη.
Όλα αυτά υλοποιούνται χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση! Με τις τοπικές κοινωνίες να έχουν πολλαπλά εναντιωθεί. Με την Κυβέρνηση άλλα να έχει υποσχεθεί στους νησιώτες προεκλογικά και άλλα να πράττει τώρα με το μνημόνιο.

Με την προσπάθεια παραπλάνησης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χαρακτηριστικό για τη Λέσβο είναι ότι οι κύριοι Αθανασίου και Κύτελης μιλούσαν για νέο ΚΥΤ των 2,5 χιλιάδων πρόσφατα https://www.kathimerini.gr/.../stin-teliki-eytheia-gia.../. Τώρα άραγε που ο "Πολύχώρος" ξέφυγε αριθμητικά, τι έχουν να πουν;

Το μνημόνιο μιλά για 5.000 (ελάχιστο) και ΠΡΟΚΕΚΑ. Ο ιδιωτικός χώρος που θα απλωθεί ο "Πολυχώρος" είναι 600 στρεμμάτων. Αλήθεια τι σύμπτωση, τα ίδια στρέμματα είχαν επιταχθεί στη Χίο το Φεβρουάριο με αστείες δικαιολογίες. Μία ολόκληρη πόλη ετοιμάζεται και μάλιστα σε δασικές περιοχές. Για αυτό και με πρόσφατη τροπολογία που πέρασε η Κυβέρνηση από τη Βουλή επιτρέπει την πολεοδόμηση κέντρων μεταναστών σε δασικές περιοχές!

Τελικά ο «πατριωτισμός» των προθύμων που στηρίζουν τη δημιουργία δομών στα νησιά εξαντλείται στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κεφαλαίων για κατασκευές πολεοδομικών συγκροτημάτων μεταναστών. Στην εξάρτηση της οικονομίας των παραμεθορίων νησιών από τις μεταναστευτικές ροές μέσω «αντιδώρων» χρηματοδότησης.

Με ομήρους τους κατοίκους της Μυτιλήνης σήμερα (και αύριο της Χίου), αφού τους φύτεψαν δίπλα τους το νέο καταυλισμό στο Καρα Τεπέ, τους παρουσιάσουν ως μοναδική λύση, την εκχώρηση ελληνικού εδάφους για το «πιλοτικό κέντρο».

Και όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του «νησιώτη» Μηταράκη, ως Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος ανακάλυψε μόλις τώρα και ως Υπουργός το ρόλο της Τουρκίας και των ΜΚΟ στις ροές των μεταναστών. Αυτούς που καταγγέλλει είναι οι ίδιοι που τους παραδίδει τα κλειδιά του μεταναστευτικού μέσω του μνημονίου! Παραδίδει τα κλειδιά στην Τουρκία για να στέλνει όσους θέλει, όποτε θέλει και να παίρνει αυτή πίσω αν το θέλει! Παραδίδει τα κλειδιά στις ΜΚΟ με τις οποίες κατά το μνημόνιο που υπέγραψε οφείλει να συνεργάζεται για τη λειτουργία του «πιλοτικού κέντρου».

Ή μήπως επιχειρεί να μετατοπίσει τη συζήτηση πιστεύοντας ότι θα κρύψει το μνημόνιο;
Οι νησιώτες δεν πρόκειται να αποδεχθούν να μετατρέψουν τα νησιά σε αποθήκες μεταναστών.
Η ακριτική Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί έναντι όποιας χρηματοδότησης να παραδώσει έδαφος για μόνιμες πόλεις μεταναστών.

Οι νησιώτες έχουν πλέον το λόγο. Συνειδητοποιούν το μέγεθος της κοροϊδίας και θα δώσουν την απάντηση που αξίζει σε όσους βάζουν θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας. Για άλλη μία φορά θα ακυρώσουν τους εθνικά απαράδεκτους σχεδιασμούς. Το έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν, θα το κάνουν και τώρα.
Τα ακριτικά νησιά δεν υποτάσσονται, είναι και θα παραμείνουν Ελλάδα!

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

http://www.freepen.gr/2020/12/blog-post_473.html?fbclid=IwAR0hEAMO9wkXzdPhgZVkBOfE1THevWgxKI0o_vPiD6vl6BBIPjcSq4P9NyU

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια