Πρόκληση: Αύξησαν νύχτα τους μισθούς των “golden boys” στα 8.000 € και ματαίωσαν την αύξηση του κατώτατου μισθού…






“Η κυβερνηση οριζει μισθό 8134 ευρω στα Golden Boys” και για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αναιρεί τις εξαγγελίες της ματαιώνοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού που για το 2020 όπως ενημερώνει στα κοινωνικά δίκτυα ο συντάκτης της ΑΥΓΗΣ, Ανδρέας Πετρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο Κωστής Χατζηδάκης βράδυ παραμονής της Πρωτομαγιάς έφερε τη ρύθμιση στην Βουλή για τα golden boys για να περάσει εν κρυπτώ και όσο γίνεται απαρατήρητη. Τις υπέρογκες αυξήσεις είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Η αύξηση στους μισθούς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2019 στο 11% για τον κατώτατο και 25% στους νέους με πλήρη κατάργηση του υποκατώτατου που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Η ανάρτήση του Αντρέα Πετρόπουλου:

“Η κυβερνηση οριζει μισθό 8134 ευρω στα Golden Boys.

Με ΠΝΠ ξημερωματα Σαββατου ματαιώνει την εξαγγελθείσα αυξηση του κατωτατου μισθου για το 2020.”

“Και επεκτείνει την εκ περιτροπής εργασία, μειωνοντας στο 50% όλους τους μισθούς.”

Λίγη ντροπή, κύριε Χατζηδάκη

(από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Μπορεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης να πιστεύει ότι 8 χιλιάρικα είναι λογικός μισθός για τα γκόλντεν μπόις του Δημοσίου, και μάλιστα την ώρα που μπαίνουμε σε μια τεράστια οικονομική κρίση, με δουλειές και μικρές επιχειρήσεις να κρέμονται από μια κλωστή.

Το ερώτημα είναι γατί τη ρύθμιση αυτή δεν την έβαλε εξ αρχής στο νομοσχέδιο. Αλλά την έφερε το βράδυ παραμονής της Πρωτομαγιάς. Ελπίζοντας, προφανώς, ότι θα περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητη.

Η απάντηση είναι προφανής: διότι αυτό συμφώνησε με αυτούς που προαλείφονται για τις συγκεκριμένες θέσεις. Ας μην αρχίσει λοιπόν το γνωστό παραμύθι ότι «χρειάζονται ψηλοί μισθοί για να έρθουν άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα». Και τα μισά, που προβλέπονταν μέχρι τώρα, μια χαρά είναι για τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι προσπαθεί να προσελκύσει ο κ. Χατζηδάκης είναι ήδη εδώ. Και απλώς κανονίζουν τώρα τις αμοιβές τους. Επειδή μπορούν. Έξυπνοι είναι. Γιατί να πάνε σε μια θέση με 4 χιλιάρικα, όταν με μια τροπολογία μπορούν να τα κάνουν 8;

Η διάταξη αυτή δεν είναι η χειρότερη και η πλέον επικίνδυνη του νομοσχεδίου του Κ. Χατζηδάκη. Είναι όμως ενδεικτική τού πώς νομοθετεί ο συγκεκριμένος υπουργός και η κυβέρνηση στην οποία ανήκει.

Με χαριστικές ρυθμίσεις, εξυπηρετήσεις, ρουσφέτια και χωρίς ίχνος μέριμνας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Και όλα αυτά, με διαδικασίες κατεπείγοντος και στη ζούλα. Χωρίς διαβούλευση.

Με περίσσευμα δημαγωγίας και διαστρέβλωσης ως απάντηση στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης. Και με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις στα κάγκελα. Δηλαδή όπως νομοθετούν στις αποικίες.

Λίγη ντροπή, κύριε Χατζηδάκη.

https://www.candiadoc.gr/2020/05/02/proklisi-ayxisan-nychta-toys-misthoys-t/?fbclid=IwAR0p0DLEXkwlvL9OauqDr_SazP3SD_BuEFlnjpH1I5OKGym1JX6vu9WjZTo#.Xq0pUPtnlxk.facebook

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΩΝΆΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ. www.ellinesithagenis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή