ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!









ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ από τον Ιανουάριο του 2012

Το αφήνω εδώ να βρίσκεται!!

Η Πρόεδρος

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Νίνα Δ. Παυλίδου

Την ώρα που η λέξη «ανάπτυξη» δείχνει ισοδύναμη της φτώχειας ενός ολόκληρου λαού, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Η καθυστέρηση μιας δόσης που έπρεπε να είχε δοθεί από τον Ιούλιο αλλά και η ανίκανη Ελληνική Κυβέρνηση να πει τα πράγματα με το όνομα τους, δεν μπορούν να αλλάξουν το πεπρωμένο της Ελλάδος.

Η Ελλήνων Πολιτεία πριν από λίγες εβδομάδες πήρε θέση σχετικά με το θέμα της ανακήρυξης ΑΟΖ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η θέση μας είναι δεσμευτική. Σε κάθε πολιτικό κόμμα οι απόψεις αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις και βέβαια ανάλογα με την τροπή που εξελίσσονται κάποια πράγματα.


Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας και οι Έλληνες πολίτες να έχουν χάσει κάθε ελπίδα για το μέλλον τους, ωστόσο τίποτα δεν σταματά τις προσπάθειες πολλών πλευρών που παλεύουν να αποδείξουν ότι το απόθεμα του πλούτου μας είναι ανεκτίμητο και τεράστιο!!!!

Χθες το μεσημέρι σε διεθνές συνέδριο στα Χανιά, παρουσία εκατοντάδων γεωλόγων από ολόκληρο τον κόσμο ειπώθηκαν αρκετά σημαντικά πράγματα που αλλάζουν τελείως τις ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία. Στο συνέδριο αυτό μεταξύ άλλων ακούστηκε ότι η χώρα μας είναι 3η στην κατάταξη των χωρών της Ευρώπης σε απόθεμα χρυσού, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας θαλάσσιες και χερσαίες η ύπαρξη του οσμίου (λευκόχρυσος) καλύπτει το δημόσιο χρέος μας δύο φορές!!!

Δεν θα μπούμε σε αναλύσεις επιστημονικού περιεχομένου, τα κόμματα έχουν άλλο ρόλο και με βάση αυτά που λέχθηκαν στο συνέδριο αυτό, η Ελλήνων Πολιτεία καταθέτει ένα πλάνο, μία πρόταση από την οποία όλοι οι παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να την δουν νηφάλια με προσοχή και με σεβασμό σε όλες τις γενεές των Ελλήνων.


Η Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αποφασίσουν σε ένα άλλο πρόγραμμα διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας και της εξόδου από την κρίση. Τα μνημόνια τόσο αυτά που έχουν ήδη υπογραφεί, όσο και αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν όχι μόνο δεν θα βγάλουν την χώρα από την κρίση, αλλά δείχνουν ότι στόχος των δανειστών είναι αυτός ο πλούτος τον οποίο γνωρίζουν την ύπαρξη του οι ξένοι εδώ και δεκαετίες.

Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ενώσουν τις θέσεις τους και να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έχει ένα σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο ικανό να προκαλέσει σεισμό μεγατόνων στην παγκόσμια οικονομία. Επιτέλους οι ηγέτες των κομμάτων πρέπει να αποφασίσουν στον σχεδιασμό μιας πολιτικής πρότασης όπου με ένα πλάνο περιορισμένης εκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου μπορούμε να αλλάξουμε πραγματικά το κλίμα στην οικονομία. Και μιλάμε για περιορισμένη εκμετάλλευση διότι η γενιά μας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τις επόμενες γενεές Ελλήνων τον ανεκτίμητο αυτόν πλούτο μας!!!

Η λογική του ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητα εγκληματική, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στη ζωή των Ελλήνων δείχνει ότι ο λαός μας δύσκολα θα δεχθεί να μεταρρυθμιστεί ένα κράτος σε συνθήκες φτώχειας για τους πολλούς, σε συνθήκες ασυλίας για τους εντολοδόχους και σε συνθήκες τοκογλυφίας για τους κερδοσκόπους.

Πραγματικά το κράτος χρειάζεται πολλές αλλαγές αλλά αυτές πρέπει να γίνουν από ένα νέο πολιτικό προσωπικό, το οποίο δεν έχει εμπλακεί στη διαφθορά των περασμένων δεκαετιών. Η Ελλάδα δεν ανήκει στα κόμματα της αλλά στους πολίτες της και αυτό πρέπει να το πιστέψει κάθε Έλληνας πολίτης!!!


Κύριοι της Ευρώπης δεν θα σώσουμε εμείς την Ευρώπη, επιτέλους φτάνει αυτή η ιστορία και το κρυφτούλι που παίζει η Γερμανία στο όνομα της ενωμένης Ευρώπης.


Οι σύγχρονοι «ναζί» πρέπει να περάσουν από μια νέα δίκη της Νυρεμβέργης αυτή την φορά με την κατηγορία των εγκληματιών οικονομικού πολέμου!!!

Η μόλις προχθεσινή υποβάθμιση του οίκου Moody’s που χτύπησε τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης δεν έχουν καμία σχέση με έναν ακριβότερο δανεισμό στη χώρα αλλά ήταν ένα μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ενώση η οποία αποτελεί πλέον την αδύναμη πλευρά της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ευρώπη και οι πολιτικοί ηγέτες της πρέπει να τιμωρήσουν τη Γερμανία, να την απομονώσουν από την Ε.Ε. ή και ακόμη να την αποβάλλουν και ας ακολουθήσουν τη Μέρκελ όλοι εκείνοι οι λαοί που ήταν πάντοτε δορυφόροι των Γερμανών.

Η πρόταση δημοσιονομικής λιτότητας είναι ένα πρόσχημα των Γερμανών ικανό για να κρυφτεί το πλασματικό μέγεθος του χρέους της Γερμανίας, αλλά και η εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων ευρώ που κερδίζουν από τη διαφορά επιτοκίων στην αγορά ομολόγων.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οργάνωση της οικονομίας της, να επιβάλλει πραγματικά κοινωνική δικαιοσύνη με ανταγωνιστικές τιμές στα αγαθά της, με ευέλικτη γραφειοκρατία και με ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Η πρόταση της Ελλήνων Πολιτεία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα απραγματοποίητο όνειρο ωστόσο στην πολιτική δεν χρειάζεται μόνο ο ρεαλισμός αλλά και το πρόσταγμα προς νέες κατευθύνσεις.

Στην Ευρώπη όλοι οι πολικοί της εκπρόσωποι πρέπει να κατανοήσουν ότι η υπονόμευση άλλου κράτους έναντι άλλου κράτους – μέλους είναι η εύκολη λεία για να μπορούν οι οίκοι αξιολόγησης να αξιολογούν σύμφωνα με τα δικά τους κρίτηρια.

Η Ελλήνων Πολιτεία τολμά να καταθέσει ένα σχέδιο με τρεις στρατηγικές κινήσεις οι οποίες μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση.

Σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει η πραγματική καταμέτρηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος και να επικυρωθεί από έναν παγκόσμιο οργανισμό ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα αλλοίωσης αυτής της καταμέτρησης.

Σε μία δεύτερη φάση η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην οργάνωση μιας οικονομίας σε δύο κλίμακες. Η πρώτη κλίμακα θα αφορά τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια της χώρας και την σταδιακή απόσβεση του πραγματικού χρέους της χώρας. Στην δεύτερη κλίμακα πρέπει να περάσει όλη η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα μαζί με το ασφαλιστικό και τις πολιτικές παραγωγής εθνικού πλούτου.

Η παραγωγή αγροτικών προϊόντων χωρίς την παρέμβαση των Ευρωπαίων, ο τουρισμός, η ναυτιλία και οικοδομική δραστηριότητα μπορούν να καλύψουν από τα έσοδα τους τις πρώτες ανάγκες της οικονομίας.

Το κράτος πρέπει να περιορίσει τις σπατάλες σε χρηματοδοτήσεις κομμάτων, μέσων ενημέρωσης και τραπεζών και να δώσει στους υπέρμαχους της ελεύθερης οικονομίας το κίνητρο για αναπτυξιακές πολιτικές όπου το φορολογικό σχέδιο της χώρας να παρέχει κίνητρα για τους πολίτες και όχι τον φόβο για να υποκρύπτουν τα εισοδήματα τους.

Τα Πανεπιστήμια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο μετοχικής οικονομίας έτσι ώστε να καλυφθεί μεγάλο μέρος των δαπανών του κράτους. Ο βιομηχανικός κλάδος και οι εμπορικές ενώσεις πρέπει να αντιστρέψουν τους όρους οικονομίας και να προχωρήσουν με βάση τον καταγεγραμμένο ορυκτό πλούτο της χώρας. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ!!!

Αν επιτευχθούν οι δύο αυτές στρατηγικές κινήσεις η τρίτη στρατηγική κίνηση είναι μια μαχαιριά στο μοντέλο της Ευρώπης το οποίο έχει στηθεί σε ξύλινα πόδια.

Η τρίτη κίνηση σε συνδυασμό με την αποβολή της Γερμανίας είναι η κοπή ενός νέου νομίσματος στην Ευρώπη του οποίου η εγγυοδοσία θα καλυφθεί από την αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας. Σε όλα τα κράτη της ενωμένης Ευρώπης υπάρχουν οικονομολόγοι, τεχνοκράτες και επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε μια νέα αναγέννηση.

Αν δεν το θέλουν οι Ευρωπαίοι αυτό, ας ακολουθήσουν τους Γερμανούς οι οποίοι πίσω από τα προγράμματα λιτότητας προχωρούν στην σταδιακή εξόντωση της Ε.Ε. η οποία σε πρώτη φάση πραγματοποιείται με τα προγράμματα κηδεμονίας των χωρών με αδύναμες οικονομίες!!!

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να κατανοήσουν ότι υπηρετούν μια παγκόσμια «φούσκα» χωρίς αντίκρισμα και σε κάθε Eurogrup γινόμαστε αποδέκτες αποφάσεων που οδηγούν τα κράτη αλλά και τους λαούς σε συρρικνωμένες αγορές, σε κοινωνίες χωρίς αλληλεγγύη και σε έναν άκρατο ανταγωνισμό εντυπώσεων που δεν είναι ικανό να προσβάλει ένα λαό τεμπέληδων εκεί στη νότια χερσόνησο του Αίμου!!!

Η Πρόεδρος

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Νίνα Δ. Παυλίδου


https://www.ksipnistere.com/2021/06/blog-post_9370.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια