Ο Πούτιν Θέλει Ειρήνη & Ευημερία Για Την Ευρώπη, Όχι Πανδημίου Και Προβλήματα













Το άρθρο του Προέδρου Πούτιν για τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο δημοσιεύθηκε στην 80η επέτειο της εισβολής της Ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση, αποσπά τα ψέματα των Mainstream Media ότι ο Ρώσος ηγέτης θέλει πανδαιμόνιο και προβλήματα για την Ευρώπη, αφού απέδειξε πολύ πειστικά ότι το ενδιαφέρον του είναι η ειρήνη και η ευημερία .


Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει κακοπροσδιοριστεί κακώς από τα Δυτικά Mainstream Media ως μια κακή ιδιοφυΐα που έχει εμμονή με τη σπορά πανδημίου και προβλήματα σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ευρώπη. Η αλήθεια, όπως θα περίμενε κανείς, είναι το ακριβώς αντίθετο. Ο Ρώσος ηγέτης είναι απλώς ένας ρεαλιστικός μετριοπαθής που δεν φιλοξενεί «επαναστατικά» σχέδια για το καλύτερο ή για το χειρότερο, και απλά πιστεύει στην τήρηση του παραδοσιακού οράματος των Διεθνών Σχέσεων που διατυπώνεται από τον Χάρτη του ΟΗΕ. Είναι πολύ σπάνιο που μπορεί να μιλήσει απευθείας σε όσους έχουν παραπλανηθεί από τα Mainstream Media για να πιστέψουν κάθε είδους ψεύτικες ειδήσεις για αυτόν και τις υποτιθέμενες προθέσεις της χώρας του, αλλά αυτό ακριβώς έκανε στις αρχές της εβδομάδας σε ένα άρθρο για τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. .

Δημοσιεύθηκε στην 80η επέτειο της εισβολής της ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση, το έργο του « Να είσαι ανοιχτός, παρά το παρελθόν » αξίζει να το διαβάσει κανείς, διότι αναιρεί τις παρεξηγήσεις που έχουν διαδοθεί για τη Ρωσία και ειδικά τον ηγέτη της τα τελευταία χρόνια . Ο Πρόεδρος Πούτιν έγραψε πολύ πειστικά για την επιθυμία του να αποκαταστήσει τη συνολική εταιρική σχέση της χώρας του με την Ευρώπη για τη βελτίωση και των δύο λαών τους. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο η ιστορική ρωσική-γερμανική συμφιλίωση μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και η επακόλουθη ενεργειακή συνεργασία κατά τη διάρκεια του Παλαιού Ψυχρού Πολέμου το 1970 βοήθησαν στη δημιουργία της πολιτικής βάσης για τη σύγχρονη Ευρώπη.

Έγραψε επίσης αρκετά θετικά για το τι εξετάζει το κοινό τους όραμα για μια Ευρώπη που εκτείνεται από τη Λισαβόνα στο Βλαδιβοστόκ και επιβεβαίωσε τους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς της Ρωσίας με αυτήν. Στην ουσία, επανέλαβε το όραμά του για μια Ευρύτερη Ευρασιατική Εταιρική Σχέση, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση που δόθηκε στην ευρωπαϊκή διάσταση λόγω του κοινού-στόχου του στον de facto ηγέτη του μπλοκ. Τα μόνα δύο εμπόδια για την επίτευξη αυτού του αμοιβαία επωφελούς ονείρου είναι η επιθετική στρατιωτική επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας και η τεχνητή επιλογή μηδενικού αθροίσματος που αναγκάστηκε σε ορισμένες χώρες όπως η Ουκρανία να επιλέξουν μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας. Εάν οι δεσμοί Ρωσίας-ΝΑΤΟ αποσυρθούν και η ΕΕ συμπεριφέρεται πιο ρεαλιστικά έναντι τρίτων χωρών, μπορεί να συμβεί μια σημαντική ανακάλυψη.

Αυτό, ωστόσο, απαιτεί σαφώς σημαντική πολιτική βούληση, αλλά ευτυχώς οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι είναι επιτέλους παρούσα από πλευράς της ευρωπαϊκής πλευράς. Ο Γάλλος πρόεδρος Macron και ο Γερμανός Καγκελάριος Μέρκελ θέλουν να καλέσουν τον Πρόεδρο Πούτιν να παρευρεθεί σε σύνοδο κορυφής Ευρωπαίων ηγετών αργότερα αυτό το καλοκαίρι, αν και ορισμένες χώρες όπως η Πολωνία αντιτίθενται σθεναρά σε αυτήν την πρόταση. Εάν συμβεί, ωστόσο, θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα της Διάσκεψης Κορυφής της Γενεύης της περασμένης εβδομάδας, η οποία επιδίωξε να μειώσει τις εντάσεις Ρωσίας-ΗΠΑ . Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι αυτό αναφέρθηκε την επόμενη μέρα από το άρθρο του Προέδρου Πούτιν που έγραψε για το ευρωπαϊκό κοινό, το οποίο προτείνει μια σειρά γεγονότων που συνδέουν τη Γενεύη, το άρθρο του και τη γαλλο-γερμανική πρόταση κορυφής.

Κανείς δεν πρέπει να είναι αυταπάτες αν και η πρόοδος θα πραγματοποιηθεί εις βάρος των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας. Δεν υπάρχει αξιόπιστο σενάριο όπου αυτές οι δύο Μεγάλες Δυνάμεις θα επέστρεφαν στον σκληρό ανταγωνισμό που χαρακτήριζε τους δεσμούς τους για πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια του Παλαιού Ψυχρού Πολέμου. Ούτε θεωρεί τις Διεθνείς Σχέσεις ως παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος αλλά κερδοφόρο. Οι βελτιωμένες σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ θα ωφελήσουν πραγματικά την Κίνα επίσης, καθιστώντας την Ευρασιατική Γέφυρα Γης πιο βιώσιμη από ό, τι εξετάζει επί του παρόντος το τρέχον καθεστώς κυρώσεων κατά της Μόσχας. Αυτό το αποτέλεσμα θα προωθούσε το όραμα της Κίνας για μια κοινότητα κοινού πεπρωμένου μεταξύ της, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης της Ρωσίας και της ΕΕ, σταθεροποιώντας έτσι την υπεραπειρία.

Οι Ευρωπαίοι, τόσο μέσοι λαοί όσο και πολιτικοί αξιωματούχοι, πρέπει συνεπώς να εξετάσουν σοβαρά τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο τελευταίο άρθρο του Προέδρου Πούτιν για τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι απόλυτα ειλικρινής και κάνει ό, τι μπορεί για να διατυπώσει το μεγάλο στρατηγικό όραμα της χώρας του. Αυτό δεν αφορά τη σπορά πανδημίου και προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως τα κύρια μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται για χρόνια, αλλά έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας για τους ανθρώπους τους. Αυτό το αμοιβαία επωφελές αποτέλεσμα μπορεί να συμβεί μόνο εάν η ΕΕ επιβάλλει επιτέλους την πολιτική βούληση να περάσει από τη σημερινή δύσκολη εποχή των σχέσεων με τη Ρωσία και να αποκαταστήσει την ολοκληρωμένη εταιρική σχέση τους προκειμένου να δημιουργήσουν μια Ευρύτερη Ευρώπη από τη Λισαβόνα στο Βλαδιβοστόκ.





Από τον Andrew Korybko
Αμερικανός πολιτικός αναλυτής


http://oneworld.press/
https://www.ksipnistere.com/2021/07/blog-post_49.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια